Πέτσας: Ο Τσίπρας δεν ήξερε τίποτα για εκατομμύρια που άλλαζαν χέρια;


Νέες «βολές» κατά του Αλέξη Τσίπρα και του Νίκου Παππά εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, με φόντο τους ισχυρισμούς του Χρήστου Καλογρίτσα στο δικαστήριο που αποκάλυψε η κυριακάτικη εφημερίδα «Πρώτο Θέμα».

«Πριν βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά, ο κ. Τσίπρας ας εξηγήσει στον ελληνικό λαό τα όσα γίνονταν στο “μαγαζί”, όπως έλεγε και ο κ. Νίκος Παππάς, στενότερος συνεργάτης και πρωταγωνιστής όσων ανατριχιαστικών για τη Δημοκρατία μας πληροφορούνται οι Έλληνες» τονίζει ο Στέλιος Πέτσας, και συμπληρώνει:

«Δεν ήξερε τίποτα ο κ. Τσίπρας για εικονικές συμβάσεις, εκατομμύρια που άλλαζαν χέρια και για το σύστημα που επιχειρήθηκε να στηθεί στα ΜΜΕ ή όλα γίνονταν με την έγκρισή του για να δημιουργήσει καθεστώς;».

Και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, καταλήγει λέγοντας:

«Αντί να λέει λόγια του αέρα, περιμένουμε σήμερα τις απαντήσεις του».

Το δημοσίευμα της κυριακάτικης εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» αναφέρει πως ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας κάνει λόγο για σύναψη εικονικών συμβάσεων εκατομμυρίων κατά παραγγελία του πρώην υπουργού Νίκου Παππά.

Μερικές μόλις ημέρες μετά από την αποκάλυψη του ηχητικού της συνομιλίας του Νίκου Παππά με τον επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή, ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας έρχεται να ισχυριστεί σε αγωγή που εκδικάστηκε την Τετάρτη 1η Ιουλίου στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, αλλά και προφορικά δια των δικηγόρων του, ότι έλαβε «υπό τον συντονισμό, την εποπτεία και την καθοδήγηση του “White House”» το ποσό των 3 εκατ. ευρώ από τον λιβανέζικο κατασκευαστικό «κολοσσό» CCC του Σάμερ Χούρι, ως προκαταβολή, για να λάβει μέρος στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες το 2016.

Η CCC προσέφυγε κατά του κ. Καλογρίτσα, απαιτώντας την πληρωμή 3 εκατ. ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί σε προκαταβολή που έλαβε η εταιρεία «Τοξότης» ως υπεργολάβος, για ένα εμπορικό κέντρο (mall) που έχτιζε η CCC στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Ωστόσο, η πλευρά του επιχειρηματία αρνείται το χρέος και υποστηρίζει ότι τα χρήματα τα πήρε η εταιρεία «Τοξότης» «υπό τον συντονισμό, την εποπτεία και καθοδήγηση του “White House”».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, όταν οι συνήγοροι του κ. Καλογρίτσα ερωτήθηκαν – παρουσία του ιδίου – σε ποιον αντιστοιχεί ο όρος «White House», εκείνοι απάντησαν στο δικαστήριο πως πρόκειται για το Μέγαρο Μαξίμου και το Νίκο Παππά.

Όπως αναφέρει η ίδια πηγή, το συγκεκριμένο περιστατικό έγινε κατά τη συζήτηση στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών της αστικής διαφοράς της πολυεθνικής κατασκευαστικής εταιρείας Al Ghandi & Consolidated Contractors International Company llc (CCC) κατά της εταιρείας «Τοξότης» του Χρήστου Καλογρίτσα.

Η αποκάλυψη στο Μονομελές Πρωτοδικείο έρχεται να προστεθεί στη δήλωση προ μηνών του εφοπλιστή Ευάγγελου Μαρινάκη ότι το 2016 ο Νίκος Παππάς τού είχε ζητήσει να δανείσει στον Χρήστο Καλογρίτσα 20,5 εκατ. ευρώ, προκειμένου να μπορέσει να καλύψει το ποσό της προκαταβολής για την τηλεοπτική άδεια που είχε αποκτήσει στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

Υπενθυμίζεται ότι στην πρώτη φάση του διαγωνισμού Παππά ο Χρήστος Καλογρίτσας είχε πάρει ως υπερθεματιστής τη δεύτερη άδεια που δημοπρατήθηκε. Οταν όμως κλήθηκε να καταβάλει την προκαταβολή ζήτησε 48ωρη προθεσμία, η οποία και απορρίφθηκε, με αποτέλεσμα η άδεια να καταλήξει στον Ιβάν Σαββίδη.