Οι Τούρκοι βομβάρδισαν και σκότωσαν Ρώσους στη Λιβύη – Επικίνδυνη κλιμάκωση


Τουρκικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη (ντρον) βομβάρδισαν τους Ρώσους στη Λιβύη, στην αεροπορική βάση της Κούφρα. Οι Τούρκοι υποστηρίζουν ότι σκοτώθηκαν Ρώσοι μισθοφόροι.
 
Η τουρκική «Yeni Safak» μεταδίδει ότι μη επανδρωμένα αεροσκάφη (UAV) της ισλαμιστικής Κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας (GNA) της Τρίπολης βομβάρδισαν και κατέστρεψαν ένα ρωσικό αντιαεροπορικό σύστημα Pantsir-S-1 στην αεροπορική βάση της Κούφρα.

Όπως είναι τοις πάσι γνωστό, τα ντρον των ισλαμιστών της Τρίπολης είναι τουρκικά και τα χειρίζονται Τούρκοι στρατιωτικοί.

Άρα, αυτό που μας λένε οι Τούρκοι είναι ότι βομβάρδισαν τους Ρώσους.

Η «Yeni Safak» υποστηρίζει ότι σκοτώθηκαν τρεις Ρώσοι μισθοφόροι του ρωσικού μισθοφορικού στρατού «Βάγκνερ» και ακόμα επτά τραυματίστηκαν.

Να σημειωθεί ότι την ίδια ώρα, σήμερα Τρίτη, ήταν σε εξέλιξη τουρκική αεροναυτική άσκηση μεταξύ Λιβύης και Κρήτης.

Ο βομβαρδισμός των Ρώσων μισθοφόρων έγινε σε συνδυασμό με την τουρκική άσκηση.

Απάντηση στον βομβαρδισμό της Αλ Ουατίγια

Η αεροπορική επιδρομή κατά των Ρώσων θεωρείται «απάντηση» στον βομβαρδισμό της τουρκικής βάσης στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Αλ Ουατίγια στη δυτική Λιβύη το βράδυ Σαββάτου προς Κυριακή.

Η «Yeni Safak» μεταδίδει επίσης ότι την Αλ Ουατίγια βομβάρδισε Mirage 2000-9 των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, που απογειώθηκε από το στρατιωτικό αεροδρόμιο Σίντι αλ Μπαρανί κοντά στα σύνορα Αιγύπτου – Λιβύης.