Μόνη έμεινε η φρεγάτα «ΣΠΕΤΣΑΙ» στο Λιβυκό Πέλαγος – Που είναι η Ευρώπη;


Σε απόλυτο φιάσκο εξελίσσεται η πολυδιαφημισμένη από την Ευρώπη επιχείρηση ΕΙΡΗΝΗ η οποία δήθεν θα έβαζε “φρένο” στην παράνομη μεταφορά όπλων προς τη Λιβύη. Το μοναδικό Ευρωπαϊκό πλοίο το οποίο τις τελευταίες ημέρες έχει μείνει στην περιοχή του Λιβυκού Πελάγους για να επιτηρεί και να ελέγχει τους θαλάσσιους δρόμους προς τις ακτές της Λιβύης είναι η φρεγάτα ΣΠΕΤΣΑΙ“.

Το μοναδικό δηλαδή πολεμικό πλοίο από το σύνολο των δεκάδων εκατοντάδων πλοίων που διαθέτουν στο οπλοστάσιό τους οι 27 της Ευρωπαϊκής Ένωσης το οποίο βρίσκεται στο Λιβυκό Πέλαγος για να διασώσει το κύρος της Ένωσης είναι η Ελληνική φρεγάτα.

Οι φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα η διοίκηση της επιχείρησης ΕΙΡΗΝΗ είναι ενδεικτικές και αποδεικνύουν ότι μόνο το Ελληνικό πλοίο βρίσκεται στην περιοχή και προχωρά σε φιλικές νηοψίες με τη συγκατάθεση δηλαδή του ελεγχόμενου πλοίου.

Έπειτα από το σοβαρό επεισόδιο μεταξύ της Γαλλικής φρεγάτας COURBET και Τουρκικών πολεμικών πλοίων μεταξύ των οποίων η φρεγάτα ‘’ORUC REIS’’ στις 10 Ιουνίου το Παρίσι κατήγγειλε τις επιθετικές ενέργειες της Άγκυρας σε Ευρώπη και ΝΑΤΟ και απέσυρε το πλοίο από την επιχείρηση.