Η Αίγυπτος μετονόμασε το το υπουργείο Άμυνας σε υπουργείο Πολέμου - Έρχεται Σύγκρουση με την Τουρκία;


Τα αιγυπτιακά μέσα ενημέρωσης ανακοίνωσαν ότι το αιγυπτιακό κοινοβούλιο συζήτησε ένα σχέδιο νόμου για την αντικατάσταση της φράσης «Υπουργείο Άμυνας» με τη φράση «Υπουργείο Πολέμου» κατά τη συνεδρίασή του σήμερα, τη Δευτέρα.

Τα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι το νομοσχέδιο συζήτησε επίσης την αντικατάσταση της φράσης «βοηθός στρατιωτικού συμβούλου» με τις λέξεις στρατιωτικός σύμβουλος του διευθυντή εκπαίδευσης και του διευθυντή στρατιωτικής εκπαίδευσης οπουδήποτε εμφανίζεται στον νόμο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το όνομα του αιγυπτιακού Υπουργείου Πολέμου χρησιμοποιήθηκε κατά την εποχή του αείμνηστου Προέδρου Gamal Abdel Nasser, καθώς το όνομα άλλαξε από το Υπουργείο Πολέμου σε Υπουργείο Άμυνας το 1980.

Η Επιτροπή Άμυνας και Εθνικής Ασφάλειας στη Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε σχέδιο νόμου για τη διεξαγωγή συνεδρίασης του Ανώτατου Συμβουλίου των Ενόπλων Δυνάμεων με το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας, σε περίπτωση που η Αίγυπτος κινδύνευε.

Η έγκριση του σχεδίου νόμου που υπέβαλε η κυβέρνηση ήρθε για την τροποποίηση ορισμένων διατάξεων του νόμου αριθ. 19 του 2014, σύμφωνα με τις οποίες η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί σε περίπτωση που το κράτος και το αστικό του και η διατήρηση του συντάγματός του, η ασφάλεια της χώρας, Η εδαφική του ακεραιότητα, το δημοκρατικό σύστημα, τα βασικά θεμέλια της κοινωνίας και η εθνική της ενότητα βρίσκονται σε άμεσο κίνδυνο, να λάβει επείγοντα μέτρα και μηχανισμούς για να το αντιμετωπίσει.
ΠΗΓΗ