Παρέλαβαν τα ξίφη τους τα νέα «γεράκια» του Αιγαίου – ΦΩΤΟ


Παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνα

Σακελλαροπούλου ορκίστηκαν οι 59 νέοι Ανθυποσμηναγοί της Πολεμικής Αεροπορίας στη Σχολή Ικάρων.

Τα ξίφη στους νέους Αξιωματικούς της Πολεμικής Αεροπορίας επέδωσε σήμερα η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου στην τελετή ορκωμοσίας των νέων Ανθυποσμηναγών της Σχολής Ικάρων στην Αεροπορική Βάση Δεκελείας, στο Τατόι. Την ΠτΔ συνόδευε ο Υπουργού Εθνικής Αμύνης Νικόλαος Παναγιωτόπουλος.

Από τη Σχολή αποφοιτήσαν 59 Ανθυποσμηναγοί, εκ των οποίων 49 από την Ελλάδα (44 άνδρες, και 5 γυναίκες), 6 άνδρες από την Κύπρο, δύο άνδρες από την Ιορδανία, ένας άνδρας από το Μαυροβούνιο, μία γυναίκα από την Βοσνία-Ερζεγοβίνη.

Κατά τη διάρκεια της τελετής τριάδα αεροσκαφών F-4 πραγματοποίησε τιμητικές διελεύσεις.

Παρόντες στην τελετή ήταν επίσης ο Υφυπουργός Εθνικής Αμύνης  Αλκιβιάδης Στεφανής, ο Γενικός Γραμματέας του ΥΠΕΘΑ Αντώνιος Οικονόμου, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Γεώργιος Μπλιούμης, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης και ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης ΠΝ.

Την ορκωμοσία των νέων Ανθυποσμηναγών παρακολούθησαν επίσης εκπρόσωποι της Βουλής των Ελλήνων, εκπρόσωποι της Εκκλησίας, της Περιφερειακής και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Η ΠτΔ χθες επέδωσε τα ξίφη και στους απόφοιτους της ΣΝΔ και μετά τη σημερινή παρουσία της στη τελετή στη Σχολή Ικάρων έστειλε με ανάρτησή της τις ευχές της για καλή σταδιοδρομία.

ΣΧΟΛΗ ΙΚΑΡΩΝ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΑΝΘΥΠΟΣΜΗΝΑΓΟΙ

ΣΧΟΛΗ ΙΚΑΡΩΝ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΑΝΘΥΠΟΣΜΗΝΑΓΟΙ

ΞΙΦΗ

ΣΧΟΛΗ ΙΚΑΡΩΝ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΑΝΘΥΠΟΣΜΗΝΑΓΟΙ