Τουρκικά «παιχνίδια» με το Oruc Reis: Η πρεσβεία στην Ουάσινγκτον ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε έρευνες


Τουρκικά «παιχνίδια» με το Oruc Reis στο Αιγαίο,καθώς η πρεσβεία της Τουρκίας στην Ουάσινγκτον ανακοίνωσε μέσω Twitter ότι ξεκίνησε έρευνες, την ώρα που κάποια τουρκικά πολεμικά πλοία αποχώρησαν από το Καστελόριζο.
 
Συγκεκριμένα υπήρξε tweet από την τουρκική πρεσβεία στην Ουάσινγκτον σύμφωνα με το οποίο το Oruc Reis άρχισε σεισμικές έρευνες στην ανατολική Μεσόγειο!

«Το τουρκικό σκάφος Oruc Reis ξεκίνησε σεισμικές έρευνες μέσα στην υφαλοκρηπίδα της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο. Η Τουρκία ασκεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα και τη δικαιοδοσία που απορρέει από το διεθνές δίκαιο στην υφαλοκρηπίδα της», ανέφερε το tweet.

H πληροφορία μέχρι στιγμής δεν επιβεβαιώνεται και από το ελληνικό Πεντάγωνο και όλοι εικάζουν πως πρόκειται για διπλωματικό παιχνίδι εντυπώσεων από την πλευρά της Τουρκίας.

Την ίδια ώρα, η ανταποκρίτρια του Open Tv και του ethnos.gr στην Κωνσταντινούπολη, Μαρία Ζαχαράκη, μετέδωσε πως οι δύο τουρκικές φρεγάτες που προστάτευαν το ερευνητικό πλοίο στον κόλπο της Αττάλειας δεν βρίσκονται σήμερα δίπλα του, όπως μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο DHA. Πάντως, όπως σημειώνει και εκείνη, το Oruc Reis εξακολουθεί να είναι αγκυροβολημένο ανοιχτά της Αττάλειας.ΠΗΓΗ