Συγκέντρωση Ειδικών Δυνάμεων απέναντι από το Καστελόριζο - Εντοπίστηκαν SAT με φουσκωτά στο Κας


Κάθε πληροφορία ελέγχεται και αξιολογείται από τους επιτελείς.

Η κατάσταση με την Τουρκία είναι ιδιαίτερα κρίσιμη και οι επόμενες ώρες σίγουρα θα αποκαλύψουν τις πραγματικές προθέσεις της Άγκυρας, καθώς στην περιοχή Κας απέναντι απο Καστελόριζο, εντοπίζεται μεγάλη συγκέντρωση τουρκικών ειδικών δυνάμεων (SAT).

Έχουν επίσης εντοπιστεί φουσκωτά σκάφη με διπλές εξωλέμβιες, με την κατάσταση να παρακολουθείται από τις ελληνικές δυνάμεις και ο συναγερμός να παραμένεις. Οι επόμενες ώρες θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμες καθώς θα ξεκαθαρίζει το τοπίο και θα φανεί αν πρόκειται για άλλη μια ψυχολογική επιχείρηση για επανάληψη μιας νέας κρίσης τύπου Ιμίων.

Δεν είναι η πρώτη φορά που τουρκικές ειδικές δυνάμεις εμφανίζονται στο Κας. Έχουν υπάρξει και περιπτώσεις οι οποίες με τα φουσκωτά σκάφη, προσεγγίζουν με μεγάλη ταχύτητα το Καστελόριζο, για να στρέψουν προς τα τουρκικά παράλια, λίγο πριν φθάσουν στο νησί.

Ασφαλώς κάθε πληροφορία ελέγχεται και αξιολογείται από τους επιτελείς, που εδώ και αρκετές ώρες βρίσκονται σε πλήρη εγρήγορση, όπως αναφέρει το militaire.gr

Οι Ένοπλες Δυνάμεις βρίσκονται σε ετοιμότητα από τον Έβρο μέχρι το Καστελλόριζο, καθώς το Πολεμικό Ναυτικό έχει αναπτυχθεί τις τελευταίες ώρες κατά μήκος του Αιγαίου.

Σύμφωνα με πηγές του υπ. Αμυνας μετά από αυτές τις καταιγιστικές εξελίξεις, το 85% του ελληνικού στόλου βρίσκεται στο Αιγαίο από την περιοχή της Σμύρνης και νοτιότερα, παρακολουθώντας στενά τις κινήσεις του τουρκικού στόλου.

«Είμαστε σε επαγρύπνηση, παρακολουθούμε και αναμένουμε» τόνιζαν κυβερνητικές πηγές, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν ανακληθεί και άδειες σε ορισμένες μονάδες του στρατού. 

Ακόμη δεν είναι γνωστό πού θα κινηθούν τα τουρκικά πλοία. Στο ΓΕΕΘΑ εξετάζουν τρία σενάρια: Να κινηθούν προς την Κύπρο, προς το Αιγαίο και προς την Αίγυπτο. Εκτιμήσεις αναφέρουν ότι ίσως κινηθούν προς Αίγυπτο μετά και την χθεσινή απόφαση του κοινοβουλίου της Αιγύπτου να αποστείλει στρατεύματα στη Λιβύη.