Οι Αιγύπτιοι κάνουν επίδειξη δύναμης στους Τούρκους - Βολή με βύθιση πλοίου σε άσκηση στη Μεσόγειο (vid)


Στιγμιότυπα που δημοσιεύτηκαν από τις Αιγυπτιακές Ένοπλες Δυνάμεις το απόγευμα του Σαββάτου αποτυπώνουν τη στιγμή που το Ναυτικό τους βύθισε «εχθρικό» πλοίο στη Μεσόγειο, κοντά στη Λιβύη, με ένα χτύπημα δέιχνοντας έτσι πλέον ότι το Κάιρο είναι έτοιμο για μια σύγκρουση ακόμα και στην θάλασσα της Μεσογείου αν απαιτηθεί έναντι κάθε απειλής που άπτεται των κυριαρχικών της δικαιωμάτων με προφανή στόχο τον τουρκικό στόλο.

Κατά τη διάρκεια της άσκησης “Decisive 2020” στη Μεσόγειο, μια φρεγάτα κλάσης O.H.Perry εκτόξευσε πύραυλο Harpoon, ο οποίος έχει εμβέλεια από 124 έως 140 χιλιόμετρα, καταστρέφοντας το πλοίο με μία μόνη επιτυχημένη βολή.

Επιπλέον βολές πυραύλων πραγματοποίησε και ΤΠΚ κλάσης Ambassador MK III.

Ο Αιγυπτιακός Στρατός ανακοίνωσε ότι η μεγάλη στρατιωτική άσκηση “Decisive 2020” στα δυτικά σύνορα με τη Λιβύη πραγματοποιήθηκε υπό το πρίσμα των ραγδαίων αλλαγών στην περιοχή.

Ο Ταξίαρχος Tamer Al-Rifai, ο επίσημος στρατιωτικός εκπρόσωπος των Αιγυπτιακών Ενόπλων Δυνάμεων, δημοσίευσε το βίντεο με τα στιγμιότυπα που δείχνουν την καταστροφή του εχθρικού στόχου στη νότια Μεσόγειο.

H άσκηση “Decisive 2020”πραγματοποιήθηκε από τους σχηματισμούς και τις μονάδες που εδρεύουν στο Δυτικό μέτωπο, δηλαδή κοντά στα σύνορα με τη Λιβύη, σε συνεργασία με τα κύρια τμήματα του Αιγυπτιακού Στρατού.

Η άσκηση διήρκεσε αρκετές ημέρες το πλαίσιο του σχεδίου εκπαίδευσης μάχης για τους σχηματισμούς και τις μονάδες των ενόπλων δυνάμεων.