Ρωσικό ΜΜΕ: Η Φ/Γ ''ΛΗΜΝΟΣ'' έπληξε τουρκικό πολεμικό πλοίο - Δύο Τούρκοι ναύτες ελαφρά τραυματίες


Σύμφωνα με δημοσίευμα Ρωσικού ΜΜΕ ελληνική φρεγάτα, κατά τη διάρκεια πρόκλησης των Τουρκικών ΕΔ, κτύπησε ένα τουρκικό πολεμικό πλοίο με μεγάλη ταχύτητα, το οποίο εμφανίστηκε κοντά στα χωρικά ύδατα της Ελλάδας και προσπάθησε να παραβιάσει τα ελληνικά σύνορα.

 Είναι γνωστό ότι τουλάχιστον δύο Τούρκοι ναύτες που ήταν στο κατάστρωμα εκείνη τη στιγμή τραυματίστηκαν, ωστόσο, τίποτα δεν απειλεί τη ζωή και την υγεία τους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που διέθετε το Avia.pro, το Πολεμικό Ναυτικό προσπάθησε να αποτρέψει ένα τουρκικό πολεμικό πλοίο από το να διεισδύσει  στα χωρικά ύδατα της χώρας, και έκανε έναν ελιγμό με πλήρη ταχύτητα, ως αποτέλεσμα του οποίου έπεσε πάνω σε μια τουρκική στρατιωτική φρεγάτα.

 Το τουρκικό πολεμικό πλοίο δεν υπέστη σοβαρή ζημιά, ωστόσο, κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης, το τουρκικό πλοίο έστρεψε επικίνδυνα, ως αποτέλεσμα του οποίου οι ναυτικοί στο κατάστρωμα γκρεμίστηκαν και έπαθαν μώλωπες και μικρούς τραυματισμούς. 

Η επιδείνωση της κατάστασης αποφεύχθηκε, ωστόσο, η Ελλάδα δήλωσε ότι είναι έτοιμη να λάβει πιο σοβαρά μέτρα εάν η Άγκυρα αποφασίσει να συνεχίσει την κλιμάκωση της κατάστασης στην περιοχή.

Νωρίτερα έγινε γνωστό ότι η Ελλάδα χρησιμοποίησε για πρώτη φορά τα συγκροτήματα S-300 που αποκτήθηκαν νωρίτερα από τη Ρωσία εναντίον των τουρκικών F-16, οι οποίοι παραβίασαν δύο φορές τα εναέρια σύνορα της χώρας ωστόσο, τα συγκροτήματα ήταν σε πλήρη επιφυλακή.

Νωρίτερα έγινε γνωστό ότι οι περισσότερες χώρες της ΕΕ και τα μέλη του ΝΑΤΟ υποστήριξαν την Ελλάδα, κατηγορώντας την Τουρκία για κλιμάκωση της κατάστασης.

ΠΗΓΗ