Τρίπολη: Επίδειξη δύναμης και απειλές με νέους μισθοφόρους από την Τουρκία- «Η λιβυκή έρημος θα καταπιεί τον αλ-Σίσι»!


Με απειλές κατά της Αιγύπτου ξεκινά η Τρίπολη την προετοιμασία για την επικείμενη επίθεση στην Σύρτη και την αεροπορική βάση αλ-Τζούφρα.

To  βίντεο είναι από συγκέντρωση νέων μισθοφόρων εξτρεμιστών μουσουλμάνων που έχουν φτάσει στην Λιβύη με πτήσεις τουρκικών μεταφορικών αεροσκαφών από το Ικόνιο και την Κωνσταντινούπολη με τους νέους μαχητές να κραδαίνουν τουρκικές  σημαίες, σημαίες  του καθεστώτος της Τρίπολης και του FSA.


Την ίδια ώρα ο αντιπρόεδρος της Βουλής της Τρίπολης Jalal Saleh Shuwaidi, μιλώντας στην εφημερίδα Yeni Şafak, είπε ότι η Αίγυπτος αντιμετωπίζει ήδη δικά της μεγάλα προβλήματα, όπως η «οικονομική κατάρρευση» και η κατάσταση στην υγεία  σε σημείο που ο Αιγύπτιος πρόεδρος και ο Στρατός της χώρας δεν έχουν την δυνατότητα να εμπλακούν  σε ένα πόλεμο στην Λιβύη.
«Είναι αδύνατο για τον αλ-Σίσι να πάει σε πόλεμο τώρα καθώς οι επιπτώσεις από μια τέτοια κίνηση θα είναι ολέθριες για τον ίδιο. Η Λιβύη έχει μια τεράστια έρημο. Θα καταπιεί όσους Αιγύπτιους τολμήσουν να εισβάλουν στη χώρα», δήλωσε ο Shuwaidi.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως ο πρόεδρος του Δημοκρατικά εκλεγμένου Κοινοβουλίου της Λιβύης Aguila Saleh είναι μόνο «πρόεδρος στα χαρτιά» απευθύνοντας πρόσκληση στην Τουρκία:

«Θέλω η Τουρκία που είναι ο κυριότερος σύμμαχος της Λιβύης να απευθύνει πρόσκληση στο κοινοβούλιό μας να επισκεφθεί την Άγκυρα».


ΠΗΓΗ