Έκρηξη στη Βηρυτό: Δύο Έλληνες τραυματίες - Πληροφορίες για μια νεκρή


Δεν έχει τέλος η τραγωδία στη Βηρυτό από τις φονικές εκρήξεις που στοίχισαν τη ζωή σε περισσότερους από 100 ανθρώπους. Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε η ΕΡΤ πληροφορίες αναφέρουν ότι ανάμεσα στους νεκρούς είναι μία γυναίκα από τον Λίβανο, σύζυγος Έλληνα υπηκόου. Οι ίδιες πληροφορίες κάνουν λόγο για δύο τραυματίες.

Στην ίδια πληροφορία αναφέρθηκε και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Βηρυτού Παναγιώτης Ανδριώτης μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο οποίος είπε ότι η άτυχη γυναίκα βρέθηκε νεκρή μέσα στο σπίτι της.

 Για μια Ελληνίδα νεκρή κάνουν λόγο διπλωματικές πηγές, που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι δύο ακόμη Ελληνίδες συγκαταλέγονται μεταξύ των τραυματιών. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το Ελληνορθόδοξο νοσοκομείο της Βηρυτού ετέθη εκτός λειτουργίας και οι ασθενείς μεταφέρθηκαν σε άλλα νοσοκομεία.

Η ελληνική Πρεσβεία στη Βηρυτό βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τις αρχές του Λιβάνου και με την ελληνική κοινότητα που διαμένει στη χώρα και παρέχει κάθε δυνατή βοήθεια, ενώ ενημερώνεται διαρκώς για τις εξελίξεις.

Οδηγίες ΥΠΕΞ προς Έλληνες πολίτες που βρίσκονται στον Λίβανο

Οδηγίες για ους Έλληνες πολίτες που βρίσκονται στον Λίβανο και έχουν επηρεαστεί από τις εκρήξεις στον λιμένα της Βηρυτού εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών.Οι Έλληνες πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με την Πρεσβεία της Ελλάδος στα τηλέφωνα 00961 78990315 και 00961 81507061, καθώς και με τη Μονάδα Διαχείρισης Κρίσεων του Υπουργείου Εξωτερικών, στο τηλέφωνο +30210368 1730 και στο e-mail: kt@mfa.gr