Βυθίστηκε αμφίβιο αποβατικό όχημα των Αμερικανών Πεζοναυτών –ένας νεκρός, αρκετοί αγνοούνται


Σε μάχη με τον χρόνο έχουν επιδοθεί ελικόπτερα και πλωτά μέσα για τον εντοπισμό των Marines που αγνοούνται μετά την βύθιση αμφιβίου οχήματος AAV-7 ανοικτά των ακτών της Καλιφόρνια. 

Το 26 τόννων «ταξί των Πεζοναυτών» συμμετείχε στις 30 Ιουλίου σε άσκηση με άλλα δώδεκα οχήματα του τύπου όταν περίπου μισό μίλι (800 μ) από την ακτή αποβάσεως άρχισε ξαφνικά να παίρνει νερά. Το όχημα κατακλύστηκε και τελικά βυθίστηκε.

Ένας Πεζοναύτης είναι νεκρός και οκτώ ακόμη αγνοούνται. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οκτώ άτομα διασώθηκαν και δύο εξ αυτών διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο όπου βρίσκονται σε σταθερή κατάσταση.

 Όλοι ήταν μέλη της 15th MEU (Marine Expeditionary Unit) με βάση το Camp Pendleton και οι ηλικίες τους κυμαίνονται από 19 έως 30 ετών.

Σημειωτέον ότι οι επιβαίνοντες φορούσαν εξάρτυση μάχης, αλεξίσφαιρα γιλέκα (body armour) και σωσίβια. Ο Διοικητής της 1st Marine Expeditionary Force, Αντιστράτηγος Τζ. Όστερμαν, δηλώνει πως «κυριολεκτικά κάθε διαθέσιμο μέσο λαμβάνει μέρος στην επιχείρηση έρευνας» ωστόσο, σημειώνει, «υποθέτουμε πως (το όχημα) πήγε κατευθείαν στον βυθό».