Το «φυσάνε και δεν κρυώνει» στην Τουρκία για υποτιθέμενη ζημιά στη φρεγάτα «Λήμνος»


Το «φυσάνε και δεν κρυώνει» οι Τούρκοι τις τελευταίες ώρες ειδικά μετά  και διπλωματικές κινήσεις της Αθήνας αλλά και την στρατιωτική άσκηση Ελλάδας-Γαλλίας στην Αν Μεσόγειο.

Μετά τις απειλές; του Ερντόγαν η τούρκικη προπαγάνδα συνεχίζεται  με  τα Μέσα Ενημέρωσης της Τουρκίας να υποστηρίζουν ότι η ελληνική φρεγάτα “Λήμνος” έπαθε ζημιά μετά από εμπλοκή -επακούμβηση που είχε με την τουρκική φρεγάτα Kemal Reis και ότι έπρεπε να αποσυρθεί στο κοντινότερο λιμάνι.

Έλα όμως που τα γεγονότα τους διαψεύδουν. Η φρεγάτα Λήμνος συμμετείχε κανονικότατα την  Πέμπτη στα ελληνογαλλικά αεροναυτικά γυμνάσια που διεξήχθησαν στην περιοχή που έχει δεσμεύσει η Άγκυρα με την παράνομη Navtex.

Και αδιάψευστος μαρτυράς είναι οι φωτογραφίες που έδωσε στην δημοσιότητα το ΓΕΕΘΑ που όπως αποδεικνύεται δεν έχει υποστεί την παραμικρή ζημία, όπως προσπάθησαν να προβάλλουν οι Τούρκοι…

Όπως αναφέρει η Καθημερινή, αρμόδιες πηγές σημείωναν πως επειδή “διάφοροι φαντασιώνονται ζημιές στην Φρεγάτα ‘Λήμνος‘”, η φωτογραφία από τη σημερινή συμμετοχή του πλοίου στην κοινή ναυτική άσκηση Ελλάδας-Γαλλίας στην περιοχή της παράνομης τουρκικής Navtex είναι ίση με χίλιες λέξεις”.

Παραθέτοντας δε τη φωτογραφία του σκάφους εν πλω, οι ίδιες πηγές ανέφεραν με νόημα πως “προφανώς κάποιοι ενοχλήθηκαν υπερβολικά από την άσκηση”.

ΠΗΓΗ