Συρία: Ο Άσαντ αντεπιτίθεται-Χτυπήθηκε τουρκική βάση-Δεκάδες τραυματίες & νεκροί



Η ώρα του αγώνα για την Συρία για την ανακατάληψη εδαφών από τους Τούρκους
Η αντεπίθεση των δυνάμεων του Άσαντ ξεκίνησε για την ανακατάληψη του πάτριου συριακού εδάφους.

Τουρκική στρατιωτική βάση δέχθηκε επίθεση από Σύριους κομάντος χωρίς διακριτικά στο Ιντλίμπ, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δεκάδες Τούρκοι και φιλότουρκοι αντάρτες και να σκοτωθούν τουλάχιστον δύο Τούρκοι στρατιώτες, σύμφωνα με το συριακό πρακτορείο ειδήσεων Anba.

Μαζί με τους Τούρκους στρατιώτες τραυματίστηκαν και αρκετοί μαχητές της φιλο-τουρκικής οργάνωσης «Feilak Ash-Sham» ως αποτέλεσμα επίθεσης των συριακών δυνάμεων που έδρασαν χωρίς διακριτικά κατά της τουρκικής βάσης στο Jisr Ash-Shugur κοντά στο Idlib.

Οι Σύριοι κομάντος χρησιμοποίησαν ένα παγιδευμένο όχημα που εξερράγη στην είσοδο της βάσης, το οποίο προφανώς καταστράφηκε επιφέροντας σοβαρό πλήγμα σε αυτήν.

Μετά την έκρηξη του οχήματος στη βάση ξεκίνησε μια αδυσώπητη μάχη με ανταλλαγή πυροβολισμών, ενώ ο  τουρκικός στρατός απογείωσε άμεσα ένα drone τύπου Bayraktar TB2, ζητώντας παράλληλα ενισχύσεις από επιθετικά ελικόπτερα από το τουρκικό έδαφος, πράγμα που επιβεβαίωσε την σοβαρότητα της επίθεσης που δέχονταν εκείνη την στιγμή.

Οι δυνάμεις του Άσαντ, όπως έχουν διακηρύξει εδώ και καιρό, θα ξεκινήσουν επιχειρήσεις παντός είδους για την ανακατάληψη των συριακών εδαφών από τους Τούρκους εισβολείς.

Η Δαμασκός δεν ανέχεται πλέον την παρουσία τουρκικών δυνάμεων στην Συρία, ενώ έχει πληροφορίες για σχέδιο προσάρτησης της Βόρειας Συρίας από την Άγκυρα, στα πλαίσια του σχεδίου “Εθνικός όρκος”.

Όπως αναφέραμε και νωρίτερα πριν μερικές ημέρες, βαρέα μεταγωγικά αεροσκάφη των ρωσικών δυνάμεων μετέφεραν με 7 πτήσεις βαρύ οπλισμό στον Άσαντ για να επιτεθεί στις τουρκικές θέσεις στην περιοχή της επαρχίας Idlib.

Η Τουρκία έχει αναπτύξει περισσότερα από 450 στρατιωτικά οχήματα στο βορειοδυτικό τμήμα της Συρίας, τα οποία μετακινηθήκαν από τη γειτονική επαρχία Hatay, σύμφωνα με την έκθεση του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (SOHR).

Η κατάσταση στα βορειοδυτικά της συριακής επικράτειας συνεχίζει να κλιμακώνεται δραματικά. Χθες ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη σφυροκόπησαν τις θέσεις της τουρκόφιλης ισλαμιστικής οργάνωσης «Hayat Tahrir al-Sham» και των συμμάχων τους στο δυτικό τμήμα της επαρχίας Idlib.

Στο νότιο τμήμα του μετώπου του Idlib, στα υψίπεδα του Jebel al-Zawiya και της κοιλάδας Al-Gab, υπάρχει μια τεράστια συγκέντρωση χερσαίων δυνάμεων από τον συριακό στρατό που ετοιμάζεται για επίθεση, αναφέρουν τοπικές πηγές.

Το μόνο σίγουρο στην όλη υπόθεση είναι ότι, η ανακατάληψη του συριακού εδάφους από τους Τούρκους, έχει ενώσει Σύριους και Κούρδους σε ένα νυν υπέρ πάντων αγώνα κατά των νέων Οθωμανών κατακτητών.    

Σύμφωνα δε με πληροφορίες αιγυπτιακών πηγών, Ιράκ και Λιβύη, ετοιμάζουν παρόμοια σχέδια για την εκδίωξη των τουρκικών δυνάμεων μετά την διαπίστωση των "βρώμικων" σχεδίων της Άγκυρας για την ανασύσταση της πάλαι ποτέ Οθωμανικής αυτοκρατορίας.

Ο Ερντογάν αποτελεί αυτήν την στιγμή δικαίως, το πιο μισητό πρόσωπο σε Μ.Ανατολή , Αφρική και Α.Μεσόγειο.


ΠΗΓΗ