Ελληνικά F-16 έφθασαν στην Κύπρο.. χωρίς να καταλάβουν τίποτα οι Τούρκοι



Τα ελληνικά F-16 έφθασαν στην Πάφο συνοδευόμενα από ένα μεταγωγικό C-130 της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας και αφού έκαναν μια αναγνωριστική πτήση πάνω από την περιοχή του αεροδρομίου, προσγειώθηκαν σε αυτό και από αύριο αναμένεται να αρχίσει το πτητικό πρόγραμμα των ασκήσεων τους.

Σε αυτά τα δύο F16 να προστεθούν και τα τέσσερα αεροσκάφη των ΗΑΕ και της Ελλάδα καθώς και οι ελληνικές φρεγάτες που θα πραγματοποιήσουν κοινά σενάρια που θα διαρκέσουν αρκετές μέρες, ενώ προγραμματίζεται και κοινή άσκηση Ελλάδας και Αιγύπτου, εν μέσω ερευνών του Oruc Reis στην παράνομη τουρκική Navtex.

Μόλις δέκα μήνες μετά και ενώ η Τουρκία έχει πάρει ένα αεροπορικό μάθημα αιφνιδιασμού από την «HAF», τα γεράκια της 336 μοίρας «Όλυμπος» από την 116 Πτέρυγα Μάχης του Αράξου πέταξαν νωρίς το πρωί της Τρίτης μέχρι τη Μεγαλόνησο, με την Τουρκία να συνειδητοποιεί το δεύτερο Βατερλό της περίπου δέκα ναυτικά μίλια πριν φτάνουν τα «Μπλε» F-16 Block 52 M στον διάδρομο προσγείωσης της Πάφου, στην αεροπορική βάση «Ανδρέας Παπανδρέου», αναφέρει το hellasjournal.com.

Μέσα σε δέκα μήνες όμως οι Έλληνες ιπτάμενοι κάνουν δυο στα δυο και φανερώνουν τις ικανότητες σχεδίασης και υλοποίησης ενός διαχρονικού σχεδίου υποστήριξης της νήσου.

Για προφανείς λόγους η πραγματοποίηση της άσκησης τόσο από κυπριακής πλευράς όσο και από το ελληνικό Πεντάγωνο κρατήθηκε μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Μόνο όταν παρουσιάστηκαν tweet στο διαδίκτυο από την Κύπρο και κυκλοφόρησε η είδηση στα Κυπριακά μέσα ενημέρωσης παραδέχτηκαν την παρουσία των Ελληνικών αεροσκαφών στο νησί που δέχεται τόσα χρόνια τις Τουρκικές προκλήσεις και την κατοχή.