Καθυστερήσεις άνευ τέλους στα ανταλλακτικά των Mirage 2000


Εθνικό σίριαλ" η απόκτηση των γαλλικών μαχητικών Mirage

Δεν έχουν όριο και τέλος οι καθυστερήσεις στη σύμβαση τεχνικής υποστήριξης (Follow On Support) των γαλλικών μαχητικών Mirage. 

Καθυστερήσεις που οφείλονται στην ατελείωτη ελληνική γραφειοκρατία και στην αδυναμία άμεσης συνεργασίας μεταξύ του ελληνικού δημοσίου.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες χθες το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) επέστρεψε στη ΓΔΑΕΕ τις επιμέρους εκτελεστικές συμβάσεις για την παραγγελία των πρώτων ανταλλακτικών από τη κύρια σύμβαση τεχνικής υποστήριξης. 

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως το ΣτΕ ζητά ολόκηρη τη σύμβαση τεχνικής υποστήριξης και παρότι αυτή η σύμβαση κυρώθηκε με νόμο του ελληνικού κράτους από τη Βουλή. 

Το ΣτΕ θέτει μια σειρά από ερωτήματα στα οποία ζητούν να μάθουν γιατί έγινε απευθείας ανάθεση ή γιατί δεν πήγε ο φάκελος της σύμβασης FOS στο ελεγκτικό συνέδριο καθώς και άλλα ερωτήματα, όπως αναφέρει ο Γιάννης Νικήτας στο defencereview.gr

Όπως λένε οι πληροφορίες για το θέμα θα γίνει παρέμβαση του ΥΕΘΑ Νίκου Παναγιωτόπουλου στον πρόεδρο του ΣτΕ ώστε άμεσα να βρεθεί λύση καθότι ο ΥΕΘΑ ήδη ενημερώθηκε από τον Γενικό Διευθυντή της ΓΔΑΕΕ. Το σίγουρο είναι πως περιθώρια χρόνου δεν υπάρχουν και τα ανταλλακτικά των Mirage έχουν καταντήσει εθνικό σίριαλ.

ΠΗΓΗ