Ο κρυφός υποβρύχιος «πόλεμος» δίπλα στο Oruc Reis


Οι «αόρατοι» φρουροί των ελληνικών θαλασσών αποτελούν εδώ και μία εβδομάδα τον μεγάλο πονοκέφαλο των τουρκικών δυνάμεων στο «θέατρο» των επιχειρήσεων που εξελίσσεται στην περιοχή της παράνομης Νavtex

Οι Τούρκοι τα ψάχνουν απεγνωσμένα. Αλλά όσο κι αν προσπαθούν δεν μπορούν να τα εντοπίσουν. Οι «αόρατοι» φρουροί των ελληνικών θαλασσών και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας, τα ελληνικά υποβρύχια, αποτελούν εδώ και μία εβδομάδα τον μεγάλο πονοκέφαλο του «Ορούτς Ρέις», αλλά και των τουρκικών δυνάμεων που έχουν αναπτυχθεί στα νότια του Καστελλορίζου, πρωταγωνιστώντας σε έναν ιδιότυπο υποβρύχιο πόλεμο.

Ουσιαστικά τα ελληνικά υποβρύχια είναι παντού σε αυτή τη νέα ελληνοτουρκική κρίση και «σκανάρουν» αθόρυβα αλλά αποτελεσματικά κάθε κίνηση τόσο του τουρκικού σεισμογραφικού όσο και των πολεμικών πλοίων της Τουρκίας. 

Είναι δημοσιοποιημένο ότι το «Ορούτς Ρέις» και η συνοδεία του παρακολουθούνται από δύο ελληνικές φρεγάτες, όμως «σκιά» του τουρκικού σεισμογραφικού, από την ώρα που προσέγγισε την ελληνική υφαλοκρηπίδα, έχει γίνει και τουλάχιστον ένα ελληνικό υποβρύχιο. Και έχει σημαντική συμβολή στο να γνωρίζουν οι επιτελείς του «Πενταγώνου» ανά πάσα στιγμή αν το «Ορούτς Ρέις» κάνει έρευνα ή όχι.


-Θα προσπαθήσουν να πάρουν ρεβάνς οι Τούρκοι;

-Τι δείχνει η σύγκριση των υποβρυχιακών δυνάμεων Ελλάδας – Τουρκίας

in.gr