Τσαπρούνης πολύ εύστοχα: Άλλαξαν 3 Πρωθυπουργοί, 3 Υπουργοί Άμυνας και ακόμη διεκδικούμε τα αυτονόητα

Τσαπρούνης πολύ εύστοχα: Άλλαξαν 3 Πρωθυπουργοί, 3 Υπουργοί Άμυνας και ακόμη διεκδικούμε τα αυτονόηταΣυνέντευξη παραχώρησε ο Πρόεδρος του ΔΣ της Ένωσής μας στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Ξάνθης και στη δημοσιογράφο Βούλα Μαυρίδου.

Άλλαξαν τρεις πρωθυπουργοί, ισάριθμοι υπουργοί Εθνικής Άμυνας και ακόμη η Πανελλήνια Ομοσπονδία Στρατιωτικών Ενώσεων (ΠΟΕΣ) διεκδικεί το αυτονόητο, την αποζημίωση της νυχτερινής και της υπερωριακής εργασίας, γνωστοποιεί ο πρόεδρος της Ένωσης Στρατιωτικών Π.Ε.Ξάνθης κ. Βάϊος Τσαπρούνης, ελπίζοντας και αυτός όπως και οι συνάδελφοι του να ακούσουν θετικές ανακοινώσεις από τον πρωθυπουργό στο πλαίσιο της φετινής ΔΕΘ.

Ήδη για το θέμα της νυχτερινής εργασίας  έγινε προσφυγή στη δικαιοσύνη και η υπόθεση , μετά από έξι αναβολές, αναμένεται να εκδικαστεί στις 2 Νοεμβρίου. Όμως αναμένουν το δίκαιο αίτημα τους να αναγνωριστεί και να ικανοποιηθεί από τον πρωθυπουργό κατά τις εξαγγελίες του στη Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Τσαπρούνης υπενθυμίζει ότι εδώ και τρία χρόνια οι συνάδελφοι του αναμένουν την υπογραφή ΚΥΑ – όπως έγινε ήδη από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη για τα στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας που αμείβονται με το ίδιο ειδικό μισθολόγιο- η οποία όμως, με αιτιολογία την μη ύπαρξη δημοσιονομικού χώρου, καθυστερεί δραματικά.

‘Δεν ζητάμε κάποιου είδους παροχή’ διευκρινίζει ‘αλλά την εφαρμογή του εργασιακού νόμου, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα,  για τη νυχτερινή και υπερωριακή εργασία’.

Ο κ. Τσαπρούνης επισημαίνει με έμφαση ότι η όποια διεκδίκηση έχει να κάνει με την ιδιότητα των εργαζομένων που έχουν οικογένειες και υποχρεώσεις, όπως όλοι, και ουδόλως επηρεάζει το υψηλό φρόνημα και ηθικό των στελεχών, το οποίο άλλωστε αποδεικνύουν έμπρακτα το τελευταίο διάστημα από τον Έβρο μέχρι το Αιγαίο.

Αίτημα προς τα Πλαστικά Θράκης για χορηγία μασκών

Τα άμεσα αντανακλαστικά που επέδειξε ο διοικητής του Δ’Σ.Σ κατά τη διάρκεια της μεγάλης περιπέτειας που πέρασε με την πανδημία η Ξάνθη και η θωράκιση με μέτρα των στρατοπέδων, είχαν σαν αποτέλεσμα να ελαχιστοποιηθεί και να μηδενιστεί εν συνεχεία ενδεχόμενη εξάπλωση εντός των μονάδων, υπογραμμίζει ο κ. Τσαπρούνης.

Όμως η χρήση προστατευτικής μάσκας προσώπου εντός των στρατοπέδων είναι υποχρεωτική, το κόστος της οποίας επιβαρύνει τους στρατιωτικούς:’ όσες διοικήσεις άντεχαν την επιβάρυνση του κόστους προμηθεύθηκαν και διένειμαν μάσκες. Δεν δύνανται να το κάνουν όμως όλες. Έτσι καταθέσαμε ως Ένωση Στρατιωτικών Π.Ε. Ξάνθης αίτημα προς τα Πλαστικά Θράκης προκειμένου να μας χορηγήσουν έναν αριθμό μασκών, και αναμένουμε την απάντηση. Για να τηρήσουμε με ασφάλεια το μέτρο μέσα στο 8ωρο χρειαζόμαστε τουλάχιστον τρεις μάσκες’, σημειώνει.

Τα καλά νέα

Ενημερώνει επίσης και για τα καλά νέα που –και αυτά-  μετά από δικαστικούς αγώνες άρχισαν να δικαιώνουν τους στρατιωτικούς και σχετίζονται με τα μισθολογικά τους. Εκδόθηκαν οι πρώτες αποφάσεις της δικαιοσύνης –ανάμεσα τους και αγωγές που κατέθεσαν στρατιωτικοί της Ξάνθης – για την καταβολή των τόκων που δικαιούνται από τις περικοπές και τα αναδρομικά που έλαβαν , μετά τη δικαίωση τους, στους μισθούς τους.

Τα προβλήματα , σε ότι αφορά τα εργασιακά, υπήρχαν και θα συνεχίσουν να υπάρχουν, τονίζει, φέρνοντας ως παράδειγμα το τεράστιο συνταξιοδοτικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι ΕΠΟΠ, θέμα το οποίο παλεύει να επιλύσει η  Ομοσπονδία τους.

Τέλος, συλλυπήθηκε δημόσια τις οικογένειες του λοχαγού που υπηρετούσε στην Ξάνθη και έφυγε ξαφνικά από ανακοπή καρδιάς, αλλά και του ΕΠΟΠ λοχία αλεξιπτωτιστή που σκοτώθηκε πρόσφατα εκτελώντας το καθήκον του στο πλαίσιο νυχτερινής άσκησης.

Πηγή: radio899.gr

Ακούστε όλη τη συνέντευξη