Η κρίση φέρνει πάνω από 4.000 προσλήψεις ΕΠΟΠ



Από την ομιλία του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, πέραν των άλλων εξαγγελιών, αναμένονται εξαγγελίες για προσλήψεις. Αν και ακόμα δεν έχει καθοριστεί ο ακριβής αριθμός, μαθαίνω ότι πρόκειται για σταδιακές προσλήψεις χιλιάδων επαγγελματιών οπλιτών (ΕΠΟΠ) για τα έτη 2020-2022. Αριθμός που μπορεί  να ξεπεράσει τις 4.000. Ήδη για τις ανάγκες των Ενόπλων Δυνάμεων σε έμψυχο δυναμικό έχουν γίνει προτάσεις από τα επιτελεία των Ενόπλων Δυνάμεων που έχουν παραδοθεί στον υπουργό Εθνικής Άμυνας. Επιπλέον στην ομιλία του στη Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός θα αναφερθεί και σε μέτρα για την εξέλιξη των αμυντικών βιομηχανιών.

Στο Μαξίμου για τεστ

Ένα από τα πουλάκια που κατοικοεδρεύουν στην οδό Ηρώδου Αττικού πρόσεξε την Δευτέρα το πρωί ασυνήθιστη κίνηση στο Μέγαρο Μαξίμου. Κόσμος πολύς έβγαινε από το πρωθυπουργικό γραφείο και πήγαινε σε διπλανό (κυβερνητικό) κτίριο. Όταν λέω «κόσμος» εννοώ τους πάντες. Από τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη και τον γενικό γραμματέα του Πρωθυπουργού Γρηγόρη Δημητριάδη, την Αριστοτελία Πελώνη έως τους πρωθυπουργικούς συμβούλους, τις γραμματείς του πρωθυπουργού, τους δημοσιογράφους στον τομέα επικοινωνίας, τους αστυνομικούς, τους πάντες σας λέω, πλην Κυριάκου Μητσοτάκη. Πού πήγαινε όλος αυτός ο κόσμος και γιατί; Έμαθα ότι όλοι όσοι βρίσκονται κοντά στον Πρωθυπουργό πήγαν για τεστ για να διαπιστωθεί ότι δεν έχουν κορωνοϊό. Ορισμένοι είχαν ξανακάνει το τεστ όταν επέστρεψαν από τις διακοπές του και το έκαναν και πάλι. Εις εξ αυτών μάλιστα έχει κάνει το τεστ τουλάχιστον τρεις φορές.

Πάλι ο υπουργός Άμυνας στον Πρωθυπουργό

Ενώ όμως όλοι αυτοί έβγαιναν από το Μαξίμου και πήγαιναν δίπλα να κάνουν το τεστ, το πουλάκι που σας έλεγα , είδε κάποιον να μπαίνει στο πρωθυπουργικό μέγαρο. Ήταν ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος ο οποίος το τελευταίο διάστημα (με την κρίση του Oruc Reis) έχει πυκνώσει τις επαφές του με τον Πρωθυπουργό. Αυτή τη φορά πήγε μόνος του, χωρίς δηλαδή τον Α/ΓΕΕΘΑ ή τον Α/ΓΕΝ και έμεινε αρκετή ώρα. Απ΄ό,τι έμαθα συζητήθηκαν και εξοπλιστικά θέματα, η τουρκική επιθετικότητα αλλά και θέματα που έχουν να κάνουν με προσλήψεις ΕΠΟΠ. Ακόμα εξαγγελίες που θα κάνει ο Πρωθυπουργός στην ΔΕΘ. Το θέμα της αύξησης ή όχι της θητείας δεν συζητήθηκε.

«ΒΗΜΑτοδότης»