Ψυχολογικά προβλήματα & αγχώδεις διαταραχές προκαλούν οι Κούρδοι στους τούρκους στρατιώτες


. .
Μάστιγα στο τουρκικό στρατό τα ψυχολογικά προβλήματα λόγω των πολέμων του Ερντογάν
Στο σταθμό πρώτων βοηθειών στην περιοχή Güçlükonak της τουρκικής επαρχίας του Σιρνάκ, συνέρρευσαν πολλοί Τούρκοι στρατιώτες που πάσχουν από ψυχικές ασθένειες.

Έγκυρες πηγές αναφέρουν ότι η ψυχολογική κατάσταση πολλών δεκάδων Τούρκων στρατιωτών στο Σιρνάκ είναι πάρα πολύ άσχημη, και πολλοί από αυτούς νοσηλεύονται με γνωματεύσεις που αφορούν “αγχώδεις διαταραχές” και “‘μετατραυματικό στρες μάχης”, προκαλώντας νέα προβλήματα στα ήδη υπάρχοντα του τουρκικού στρατού στις κουρδικές αυτές περιοχές.  

Οι Τούρκοι στρατιώτες δεν γνωρίζουν αν θα ζουν... αύριο, καθώς αντιμετωπίζουν μια ολοένα και αυξανόμενη αντίσταση από τους Κούρδους αντάρτες του ΡΚΚ, ενώ υπάρχουν πληροφορίες για μετακίνηση εμπειροπόλεμων Σύρων Κούρδων του HPG και YPG εντός τουρκικού εδάφους.

Οι συνεχείς απώλειες Τούρκων στρατιωτών, πολλές από τις οποίες αποσιωπούνται από το ισλαμικό καθεστώς της Άγκυρας για εύλογους λόγους, έχουν αυξήσει κατακόρυφα τα περιστατικά ψυχικών παθήσεων  που άρχισαν να ήδη να πολλαπλασιάζονται, ενώ δεν γνωρίζουμε την πραγματική έκταση του προβλήματος.

Οι Κούρδοι δηλώνουν ότι έχουν εντοπίσει το αδύνατο σημείο των νεαρών Τούρκων οπλιτών και δεν τους αφήνουν να πάρουν ανάσα, υλοποιώντας συνεχείς αιφνιδιαστικές επιθέσεις σε μονάδες, φυλάκια και παρατηρητήρια σύμφωνα και με τις οδηγίες του κουρδικού επιτελείου.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι Κούρδοι πολεμούν και πεθαίνουν έχοντας ως κεντρική ιδέα την ανεξαρτησία και την εκδίκηση των τουρκικών θηριωδιών στους δικούς τους, οι Τούρκοι όμως δεν γνωρίζουν ακριβώς γιατί χάνουν τους συναδέλφους τους.

Αυτό έχει αντίκτυπο και στην μαχητική αξία των τουρκικών δυνάμεων που έχουν αποδοθεί σε κυνήγι μαγισσών, το οποίο μειώνει παράλληλα την μαχητική αξία τους.

Μιλάμε για μια νέα τακτική που έχουν αναπτύξει οι κουρδικές δυνάμεις ενάντια στις τουρκικές επιθέσεις στην περιοχή που οι Κούρδοι ονομάζουν Κουρδιστάν και συμπεριλαμβάνει την ΝΑ Τουρκία και την Β.Συρία.

Οι Κούρδοι αντάρτες, σύμφωνα με την νέα τακτική επιδιώκουν την πρόκληση όσο περισσοτέρων θυμάτων στον τουρκικό στρατό σε τουλάχιστον δύο περιοχές κάθε μέρα.

“Η τουρκική αστυνομία, οι στρατιώτες, οι φρουροί σε όλες τις στρατιωτικές θέσεις εντός και εκτός τουρκικού εδάφους, είναι σε συνεχή εγρήγορση και δεν κοιμούνται καλά, αφού αναμένουν κάθε μέρα αιφνιδιαστικές κουρδικές επιθέσεις.

Εκατοντάδες Τούρκοι στρατιώτες, ζουν με το φόβο ότι θα πεθάνουν ανά πάσα στιγμή, απλά δεν ξέρουν το πότε και το πού θα χτυπήσουν οι Κούρδοι αντάρτες, έχουν αποκτήσει ψυχολογικά προβλήματα από αυτήν την “ανησυχία”, αναφέρουν μεταξύ άλλων κουρδικά ΜΜΕ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που ελήφθησαν από μια στρατιωτική πηγή που δεν ήθελε να κατονομαστεί, Τούρκοι στρατιώτες στο σταθμό στρατοχωροφυλακής Düğünyurdu στην περιοχή Güçlükonak του Σιρνάκ διαπιστώθηκε ότι είχαν ψυχολογικά προβλήματα από τον φόβο ότι θα σκοτωθούν ανά πάσα στιγμή από τους Κούρδους.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έδωσε η πηγή, οι Τούρκοι στρατιώτες δήλωσαν ότι “άκουγαν φωνές, παρόλο που δεν υπήρχε τίποτα”, και έδιναν συναγερμό χωρίς να υπάρχει λόγος στους διοικητές τους.

Η στρατιωτική πηγή δήλωσε ότι οι στρατιώτες πίστευαν ότι δέχονταν επίθεση κάθε στιγμή χωρίς αυτή να υφίσταται.  Άλλοι στρατιώτες των οποίων η ψυχολογία επιδεινώθηκε ανέφεραν συνεχώς διάφορες δικαιολογίες για την αποφυγή επιχειρήσεων κατά των Κούρδων.

Αυτοί οι στρατιώτες δέχθηκαν από υψηλόβαθμους Τούρκους αξιωματικούς διάφορες πιέσεις λεκτικού χαρακτήρα αλλά και χειροδικίες.

Επισημαίνεται ότι υπάρχουν πολλοί ύποπτοι θάνατοι στρατιωτών στον τουρκικό στρατό και υπάρχει το ερώτημα εάν αυτοί προκλήθηκαν από τους βαθμοφόρους τους.

Είναι γνωστό ότι έχουμε αύξηση όχι μόνο στον αριθμό των ύποπτων θανάτων Τούρκων στρατιωτών αλλά και στα αίτια θανάτου τους τα οποία αφορούν πολλούς και διαφορετικούς λόγους.

Στα χαρτιά αναγράφονται λόγοι όπως «σκοτώθηκε τυχαία», «έχασε την ισορροπία και έπεσε», «είχε καρδιακή προσβολή και πέθανε», «δέχθηκε θραύσματα» κά.

Επισημαίνουμε ότι κάθε στρατός που εκτίθεται σε πολύχρονες πολεμικές επιχειρήσεις αντιμετωπίζει προβλήματα με την ψυχολογία του στρατιωτικού προσωπικού του, πόσο μάλλον οι Τούρκοι που πολεμούν εναντίον Κούρδων ανταρτών σε Τουρκία και Συρία, Ιράκ και Λιβύη, ενώ διαπράττουν ένα σορό εγκλήματα κατά του άμαχου κουρδικού πληθυσμού. Για αυτά τα εγκλήματα θα λογοδοτήσει άραγε ποτέ η Άγκυρα στην διεθνή κοινότητα;