Επιστρέφουν στους αιθέρες τα Mirage - Έπεσαν οι υπογραφές για τεχνική υποστήριξη

Επιστρέφουν στους αιθέρες τα Mirage - Έπεσαν οι υπογραφές για τεχνική υποστήριξηΓΔΑΕΕ: Υπογραφή εκτελεστικών συμβάσεων για την εν συνεχεία υποστήριξη των Mirage 2000 και Mirage2000/ – 5

Επιστρέφουν στους αιθέρες τα Μirage υπεγράφησαν τη Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2020, με τις κατασκευάστριες εταιρίες DASSAULT AVIATION, THALES DMS FRANCE SAS και SAFRAN AIRCRAFT ENGINES, οι εκτελεστικές συμβάσεις για την εν συνεχεία υποστήριξη των Mirage Mirage 2000 και Mirage 2000/ – 5.

Τα Mirage βρίσκονται στα υπόστεγα της 114 Πτέρυγας Μάχης αναμένοντας τα εξαρτήματα εκείνα τα οποία θα τα στείλουν στο διάδρομο τροχοδρόμησης και στον ουρανό του Αιγαίου εκτινάσσοντας τις διαθεσιμότητες τους και δίνοντας επιπλέον πλεονεκτήματα στην Πολεμική Αεροπορία, έναντι της τουρκικής προκλητικότητας.

Πρόκειται για αεροσκάφη που αξιοποιούνται επ΄ ωφελείαν του συνόλου των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και οπωσδήποτε θα έχουν κρίσιμο ρόλο στην έκβαση μίας ελληνοτουρκικής σύρραξης. 

Οι συντηρήσεις των μαχητικών θα γίνουν από το έμπειρο τεχνικό προσωπικό στην 114 Πτέρυγα Μάχης, κάτι που σημαίνει πως πολύ σύντομα τα αεροσκάφη αυτά, όπλο πολύ σημαντικό για την Πολεμική Αεροπορία, θα πετούν ξανά.