"Τραβάει το σκοινί" η Άγκυρα: Η νέα NAVTEX θα πλησιάσει το Καστελόριζο

"Τραβάει το σκοινί" η Άγκυρα: Η νέα NAVTEX θα πλησιάσει το ΚαστελόριζοΠληροφορίες αναφέρουν πως η νέα NAVTEX που θα εκδώσει η Τουρκία θα φέρει την ένταση στο "ζενιθ"

Όπως όλα δείχνουν θα συνεχιστούν οι τουρκικές προκλήσεις στην περιοχή του Καστελόριζου. Η Άγκυρα φαίνεται να είναι έτοιμη τις επόμενες ημέρες για ανανέωση της Navtex για τις έρευνες του Όρους Ρέιτς.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του του ΣΚΑΙ, νέα Navtex για το Όρουτς Ρέις είναι στα σκαριά, στην ίδια ευρύτερη περιοχή όμως αυτή τη φορά φαίνεται πως το σεισμογραφικό θα κινηθεί και βορειότερα, ακόμη πιο κοντά στο Καστελόριζο.

Το παραπάνω είχε δηλωθεί ήδη τόσο από Τούρκους Αξιωματούχους όπως ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου όσο και από τουρκικές εφημερίδα.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες το σεισμογραφικό εκτιμάται πως θα παραμείνει στην περιοχή τουλάχιστον μέχρι τις 25 ή 26 Σεπτεμβρίου.

Βγάζουν και άλλα πλοία οι Τούρκοι

Την ίδια ώρα, φαίνεται πως η Άγκυρα, ετοιμάζεται να "τραβήξει κι άλλο το σκοινί" στην Α.Μεσόγειο, βγάζοντας περισσότερα πλοία από τους ναυστάθμους.

Από χθες, σύμφωνα με το militaire.gr, έχει παρατηρηθεί κινητικότητα των τουρκικών ναυτικών δυνάμεων που έχει αυξήσει το επίπεδο επιφυλακής στις ελληνικές ΕΔ. Οι Τούρκοι έβγαλαν από τους ναυστάθμους τους κι άλλες μονάδες που αναπτύχθηκαν όχι μόνο στην περιοχή πέριξ του Καστελόριζου, αλλά και στο βορειοανατολικό Αιγαίο. Εκτός τουρκικών ναυστάθμων βρίσκονται και τέσσερα υποβρύχια.

Στο Καστελόριζο η τουρκική ναυτική παρουσία στην ευρύτερη περιοχή γίνεται όλο και πιο έντονη.