Ναύαρχος Παστουσέας: Ώρα να πάμε στα 12 μίλια και να ανανεώσουμε τον στόλο μας!



Ο Παναγιώτης Παστουσέας αντιναύαρχος ε.α. μιλώντας στην εκπομπή του ΟΡΕΝ "Τώρα ό,τι συμβαίνει" με τη Φαίη Μαυραγάνη, δήλωσε πως εφόσον η Ε.Ε. δεν επιβάλει κυρώσεις, είναι ώρα να επεκτείνουμε τα χωρικά ύδατα στα 12 ναυτικά μίλια. Επίσης, πρόσθεσε πως η Τουρκία δεν επιθυμεί σύγκρουση, αλλά να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και πως η κρίσιμη περίοδος είναι μέχρι τις αρχές Φεβρουαρίου.

Ύποστηρίζει πως ο Τούρκος πρόεδρος, όπως είχε αποκαλύψει η γερμανική Welt, επιθυμεί ένα επεισόδιο "τόσο όσο" για να αρχίσουν διαπραγματεύσεις καθώς επίσης ότι γνωρίζει πως σε μια ναυτική πολεμική αντιπαράθεση θα χάσει. 

Επίσης ο κ. Παστουσέας σημειώνει ότι πρέπει να σταλεί ξεκαθάρο μήνυμα πως αν αναγκαστούμε δε θα οδηγηθούμε σε ένα μικρό επεισόδιο αλλά σε μια γενικευμένη σύγκρουση με δυσβάστακτα αποτελέσμα για την Τουρκία.

Τέλος τόνισε την ανάγκη ανανέωσης του στόλου ώστε σε μερικά χρόνια από σήμερα να μην υπάρχει τουρκικό πλεονέκτημα λόγω της παράδοσης στην Αγκυρα τόσο των υποβρυχίων τύπου 214 όσο και των νέων μονάδων επιφανείας που συνεχίζει να ναυπηγεί.