Οι υπηρετούντες στην Αρκαδία στρατιωτικοί, τιμούμε το έπος του 1940



Με δυο «αράδες»  γράμματα , αλλά και με περίσσια την ευγνωμοσύνη στις καρδίες μας, οι υπηρετούντες στην Αρκαδία στρατιωτικοί, τιμούμε το έπος του 1940 και συνάμα όλους αυτούς που με αυταπάρνηση και ανιδιοτέλεια έδωσαν την ζωή τους για να μπορούμε σήμερα, όλοι εμείς ελεύθεροι ν’ απολαμβάνουμε τα δημοκρατικά ιδανικά και ιδεώδη του Έθνους μας.

Ελευθερία για όλους, καθώς ο Άρχων του σύμπαντος, σύμφωνα με το κατά Ματθαίο Άγιο ευαγγέλιο αναφέρει: «45 Έτσι θα γίνετε παιδιά του ουράνιου Πατέρα σας, γιατί αυτός ανατέλλει τον ήλιο του για κακούς και καλούς και στέλνει τη βροχή σε δικαίους και αδίκους». Ακόμα και σε αυτούς που επιλέγουν να σφετερίζονται αυτά τα δημοκρατικά ιδανικά και ιδεώδη. Ακόμα και για αυτούς που θέτουν εαυτούς νοσταλγούς την ναζιστικής θηριωδίας κατά της ανθρωπότητας. Ακόμη και σε αυτούς που μέχρι σήμερα εφαρμόζουν και χρησιμοποιούν πρακτικές  «προπαγάνδας» τύπου Γκαίμπλες.

Σήμερα όμως, ας μείνουν χαραγμένα στην μνήμη μας, τα λόγια για την υπεράσπιση της Δημοκρατίας από τους προγόνους μας Έλληνες, μέσα από τον «επιτάφιο λόγο του Περικλή»:

«όταν ευρέθησαν εις το μέσον του κινδύνου, κρίνοντες προτιμότερον ν’ αποθάνουν υπερασπίζοντες εαυτούς παρά να σωθούν υποχωρούντες, απέφυγαν μεν το όνειδος της δειλίας, αντιμετώπισαν όμως ψυχή τε και σώματι τον κίνδυνον, και συγχρόνως εις στιγμήν ωρισμένην υπό την ειμαρμένης μετήλλαξαν βίον, όχι τρέμοντες από φόβον αλλά περιβαλλόμενοι από τον φωτοστέφανον της δόξης». 

Ζήτω το Έθνος
Ζήτω το έπος του ΄40
Ζήτω η ελευθερία 
Για το Διοικητικό Συμβούλιο

                Ο
Πρόεδρος
Ευάγγελος Κουτρουφίνης
Ασμίας (ΕΤΕΤΗ)
6983506837