Χικμέτ Χατζίεφ στο Anadolu: «Η Αρμενία θα φέρει μισθοφόρους από την Ελλάδα να πολεμήσουν»

Χικμέτ Χατζίεφ στο Anadolu: «Η Αρμενία θα φέρει μισθοφόρους από την Ελλάδα να πολεμήσουν»Με τον παραπλανητικό τίτλο «Η Αρμενία φέρνει μισθοφόρους από την Ελλάδα να πολεμήσουν» το τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu μεταδίδει την είδηση ότι Αρμένιοι της διασποράς δηλώνουν την προθυμία τους να μεταβούν στο Αρτσάχ και να πολεμήσουν ενάντια στους Αζέρους στο Ναγκόρνο Καραμπάχ.
 
Την παραπάνω «είδηση» φέρεται να έδωσε με τη μορφή δήλωσης στο Anadolu ανώτερος αξιωματούχος της αζερικής Προεδρίας.

Η Αρμενία θα φέρει μισθοφόρους αρμενικής καταγωγής από την Ελλάδα για να πολεμήσουν στα κατεχόμενα εδάφη του Αζερμπαϊτζάν, δήλωσε την Παρασκευή στο Anadolu Αζέρος αξιωματούχος.

Ο Χικμέτ Χατζίεφ (Hikmet Hajiyev), σύμβουλος του Αζέρου προέδρου και επικεφαλής του γραφείου εξωτερικής πολιτικής της προεδρίας του Αζερμπαϊτζάν, δήλωσε ότι έλαβε πληροφορίες ότι οι άνθρωποι αρμενικής καταγωγής από ορισμένες δυτικές χώρες θα έρθουν να πολεμήσουν εναντίον του Αζερμπαϊτζάν ως μαχητές και μισθοφόροι.

«Καλούμε αυτά τα κράτη να μείνουν μακριά από τέτοιες προκλήσεις εναντίον του Αζερμπαϊτζάν και να λάβουν μέτρα.

»Οι πολίτες τους θα γίνουν στόχοι εάν συμμετέχουν σε στρατιωτικές επιχειρήσεις», είπε.

Ο Χατζίεφ απευθύνθηκε επίσης στους ξένους δημοσιογράφους που εργάζονται στις περιοχές των αρμενικών δυνάμεων, διαμηνύοντάς τους ότι βρίσκονται παράνομα σε κατεχόμενα εδάφη.