Πολλαπλά πλήγματα η ελληνική απάντηση αν η Τουρκία χτυπήσει πρώτη



Οι Ένοπλες Δυνάμεις μας έχουν την δυνατότητα να καταφέρουν πολλαπλά πλήγματα στην Τουρκία

Όλα τα ενδεχόμενα αντίδρασης στις επόμενες κινήσεις της Τουρκίας επεξεργάζεται η Κυβέρνηση.

Στόχος είναι η αποτροπή δημιουργίας τετελεσμένων εις βάρος της χώρας μας και των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων. Για τον λόγο αυτό αρμόδια όργανα έχουν συνέλθει και έχουν εγκρίνει σειρά μέτρων αντίδρασης που θα ληφθούν αναλόγως προς τις κινήσεις της τουρκικής πλευράς.

Μέχρι στιγμής οι έξοδοι των τουρκικών ερευνητικών και πολεμικών πλοίων παρακολουθούνται στενά. Αφ’ ενός τα ελληνικά πλοία επιφανείας περιπολούν και παρακολουθούν κάνοντας ταυτοχρόνως και αυτό που ονομάζεται «επίδειξις σημαίας» στα σημεία τα οποία η Τουρκία θέλει να αμφισβητήσει. Αφετέρου τα υποβρύχια βρίσκονται αφανή στις προεπιλεγμένες περιοχές από τις οποίες έχουν στοχοποιήσει τις τουρκικές δυνάμεις. Και αυτές που είναι εν πλω και αυτές που εκτιμάται ότι θα κινηθούν προς ενίσχυσή τους σε περίπτωση που επιδιώξουν περαιτέρω κλιμάκωση.

Οι Τούρκοι δεν μπορούν να γνωρίζουν τις θέσεις των υποβρυχίων μας, όπως δεν κατόρθωσαν να τις προσδιορίσουν και τον περασμένο Αύγουστο και Σεπτέμβριο, όταν αγωνιωδώς τα αναζητούσαν.

Η Πολεμική Αεροπορία εξ άλλου, διατηρεί σε ετοιμότητα τα στρατηγικά της όπλα, ενώ κάνει και ένα… σπριντ για να φέρει σε ετοιμότητα όσο περισσότερα μέσα μπορεί.

Υπάρχουν ακόμη τουρκικές θέσεις στην ανατολική Θράκη και στα παράλια της Μικράς Ασίας προς τις οποίες είναι στραμμένα τα πυροβόλα και τα πυραυλικά συστήματα του Στρατού.

Το σημαντικό είναι πως τα διακλαδικά δόγματα επιχειρήσεων των Ενόπλων Δυνάμεων είναι ώριμα για εφαρμογή και αυτό άκουσαν με ικανοποίηση οι ανώτατοι πολιτικοί παράγοντες της χώρας. Οι παράγοντες, στα χέρια των οποίων, είναι η εξουσιοδότηση της εφαρμογής τους.

Η «Εστία» είναι σε θέση να γνωρίζει ότι στα αρμόδια κυβερνητικά γραφεία, το κλίμα είναι κλίμα αποφασιστικότητας, χωρίς βεβαίως την πρόθεση να αναληφθεί απερίσκεπτη δράση.

Αν όμως η Τουρκία ξεπεράσει τα όρια, αν εκδηλώσει επιθετική δράση, αν Έλληνες στρατιωτικοί ή -ακόμη περισσότερο- πολίτες βρεθούν σε κίνδυνο, η απάντηση θα είναι ακαριαία και πολυεπίπεδη. Οι Ένοπλες Δυνάμεις μας έχουν την δυνατότητα να καταφέρουν πολλαπλά πλήγματα στην Τουρκία. 

Πλήγματα από τα οποία θα της είναι πολύ δύσκολο να ανακάμψει και τα οποία πρωτίστως θα είναι ικανά να κάμψουν κάθε διάθεσή της να συνεχίσει την κλιμάκωση. Όσον και αν μπορεί να το θέλει ο Ερντογάν, με τις μεγαλοϊδεατικές ονειρώξεις στις οποίες των ωθεί η τεταραγμένη φαντασία του.

Η Ελλάδα δεν πρόκειται να κάνει την αρχή. Θα είναι όμως παρούσα με δυνάμεις αποτροπής σε όλα τα σημεία της επικρατείας μας. Και θα είναι έτοιμη να απαντήσει με καταλυτικό πολλαπλό πλήγμα σε οποιαδήποτε απερισκεψία των Τούρκων.

πηγή: «ΕΣΤΙΑ»