Η Άγνωστη Ενέργεια του Στρατηγού Φράγκου για τους Βατραχανθρώπους



Βράδυ της Παρασκευής 15 Ιουνίου 2012 μία Ασυνήθιστη παρέα διασκεδάζει σε γνωστή ταβέρνα του Λαυρίου.

Στην παρέα μεταξύ άλλων βρίσκονται Στελέχη των Ειδικών Δυνάμεων εν Ενεργεία όπως ο τότε Ταγματάρχης Βάτραχος Δημήτριος Γκρινιάρης, ο Στρατιωτικός Ιερέας και Αλεξιπτωτιστής Ευάγγελος Λιάπης και άλλοι.

Και απόστρατοι και έφεδροι Βάτραχοι όπως ο Ναύτης ΟΥΚ Λάζαρος Μιχαηλίδης 110 Σχολείο Υ/ΚΤ, ο γράφων, Γεώργιος Δρακόπουλος 65ο Σχολείο Υ/ΚΤ και άλλοι.

Και φυσικά το Τιμώμενο Πρόσωπο που δεν είναι άλλος από τον Στρατηγό Φραγκούλη Φράγκο με συνοδεία μετρικούς Φίλους του όπως ο Ποιητής Αιμίλιος και άλλοι.

Ο Στρατηγός ήταν Υπηρεσιακός Υπουργός Εθνικής Αμύνης στην Κυβέρνηση Πικραμένου.

Η νύχτα κυλούσε όμορφα με την παρέα να διασκεδάζει και να συζητά διάφορα θέματα.


Γνωρίζοντας εγώ ένα πρόβλημα που είχε η Πισίνα της ΜΥΚ ρωτάω κάποια στιγμή τον Φίλο μου τον Λάζαρο που κάθετε δίπλα μου και είναι Ειδικός στην Κατασκευή Κολυμβητηρίων κλπ.

. Λάζαρε τι έγινε με την Πισίνα της ΜΥΚ χάνει ακόμα νερό;
. Χάνει ένα κυβικό την ημέρα Γιώργο, μου απαντά ο Λάζαρος.
. Τι έχει Λάζαρε η Πισίνα της ΜΥΚ επεμβαίνει και τον ρωτάει ο Στρατηγός από απέναντι που παρακολουθεί την συζήτηση.
. Αρχηγέ η Πισίνα της ΜΥΚ έχει Πολλά προβλήματα και το κυριότερο είναι ότι χάνει πολύ νερό και την έχουν Άδεια, απαντά ο Λάζαρος.
. Και τι θέλει αυτή τώρα ρε Λάζαρε για να φτιαχτεί, τον ρωτά ο Στρατηγός.
. Αρχηγέ χρήματα και δυστυχώς δεν υπάρχουν του απαντά ο Λάζαρος.
. Και πόσα θέλει Λάζαρε για να φτιαχτεί, γιατί δεν είναι δυνατόν οι Βατραχάνθρωποι του Πολεμικού Ναυτικού να μην έχουν Πισίνα να Εκπαιδεύονται.

. Ο Λάζαρος του ανακοινώνει ένα νούμερο με μερικές χιλιάδες Ευρώ.

Σταματά ο Στρατηγός να απευθύνεται στον Λάζαρο και γυρίζει προς έναν από την παρέα του που ήταν μαζί του στο γραφείο του και του λέει.
Αύριο να Πιστωθεί ο Λογαριασμός της ΔΥΚ 30,000 Ευρώ να φτιαχτεί η Πισίνα το γρηγορότερο..
Αυτός σηκώνεται αμέσως από το τραπέζι και λέγοντας, Μάλιστα Στρατηγέ πάει λίγο πιο δίπλα και έκανε κάποια τηλέφωνα με το κινητό του.

Γυρίζοντας ο Στρατηγός προς εμάς λέει η πισίνα της ΜΥΚ θα φτιαχτεί γιατί δεν μπορεί οι Βατραχάνθρωποι να μην έχουν Πισίνα για την Εκπαίδευσή τους.

Έχουμε αρχίσει να διανύουμε τις πρώτες ώρες του Σαββάτου της 16ης Ιουνίου 2012 η Όμορφη αυτή παρέα έφυγε από την ταβέρνα με όλους ευχαριστημένους για την όμορφη βραδιά και εγώ γυρίζοντας στο σπίτι σκέφτομαι ότι θέλουμε για τις Εκλογές Μία ημέρα.
Μακάρι να είναι και μετά Υπουργός Εθνικής Αμύνης ο Στρατηγός Φράγκος και να επισκευαστεί η πισίνα της ΜΥΚ και όλα όσα είχε σκοπό να φτιάξει ο Αρχηγός για τις Ειδικές Δυνάμεις.
Οι εκλογές έγιναν και Δυστυχώς ο Στρατηγός Φράγκος δεν συνέχισε να είναι Υπουργός Εθνικής Αμύνης.

Πέρασαν αρκετές ημέρες και χτυπάει το τηλέφωνο, είναι ο Φίλος μου ο Βάτραχος Λάζαρος Μιχαηλίδης. << Γιώργο με πήραν τηλέφωνο από την ΔΥΚ να πάω να τους Φτιάξω την Πισίνα, τελικά Πιστώθηκε ο Λογαριασμός τους με το ποσόν που είπε ο Αρχηγός >>
Εγώ μένω άναυδος.. Μπράβο Λάζαρε, παίρνω τώρα τηλέφωνο τον Αρχηγό να τον ευχαριστήσω.
Καλώ τον Στρατηγό Φράγκο στο τηλέφωνο, απαντά ο Αρχηγός… Έλα ρε κομάντο.
Αρχηγέ καλησπέρα, μόλις με ενημέρωσε ο Λάζαρος ότι τον ειδοποίησαν να πάει στην ΔΥΚ στον Διοικητή τον Πλοίαρχο Χάρη Ζησιμόπουλο να συζητήσει για την επισκευή της πισίνας, Αρχηγέ εξ ονόματος Όλων των Βατραχανθρώπων σε ευχαριστούμε Πολύ.

Τελικά η Πισίνα της ΜΥΚ επισκευάστηκε από τον Λάζαρο και λειτουργεί κανονικά.

Αυτός είναι ο Στρατηγός Φραγκούλης Φράγκος και αυτό είναι ένα από τα Αθόρυβα καλά που έκανε για τους Βατραχανθρώπους την Νύχτα της Τελευταίας εργάσιμης ημέρας πριν από τις Εκλογές.

Αρχηγέ σε Ευχαριστούμε για ότι έχεις κάνει.
Γεώργιος Δρακόπουλος
 Ναύτης ΟΥΚ 65ου Σχολείου Βατραχανθρώπων.