Η Τουρκία προσπαθεί με τη βία να στρατολογήσει νεαρούς από τη βόρεια Συρία για το Αζερμπαϊτζάν



Η Τουρκία συνεχίζει να προετοιμάζει μισθοφόρους για να τους στείλει σε μάχες μεταξύ του Αζερμπαϊτζάν και της Αρμενίας στο Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Κέντρα εκπαίδευσης των τουρκικών υπηρεσιών πληροφοριών στρατολογούν και εκπαιδεύουν άνδρες από τη βόρεια Συρία για να μεταφερθούν στο Αζερμπαϊτζάν, μεταδίδει το κουρδικό πρακτορείο ειδήσεων ANHA.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ανταποκριτή του ANHA, από αξιόπιστη πηγή εντός της κατεχόμενης Αφρίν (βορειοδυτική Συρία), τζιχαντιστές μισθοφόροι της τουρκμενικής Ταξιαρχίας Αλ Χάμζα εξαναγκάζουν νεαρούς από την Αφρίν να ενταχθούν στις γραμμές τους, για να τους στείλουν στη συνέχεια να πολεμήσουν εναντίον των Αρμενίων.

Η ίδια πηγή ανέφερε ότι οι τζιχαντιστές της Ταξιαρχίας Αλ Χάμζα απήγαγαν 16 νεαρούς που αρνήθηκαν να στρατολογηθούν, κατάσχεσαν τα κινητά τους τηλέφωνα και τα χρήματά τους και τους μετέφεραν σε άγνωστη τοποθεσία.

Περισσότεροι από 400 νεαροί της Αφρίν αρνήθηκαν να ενταχθούν στην Αλ Χάμζα για να πολεμήσουν στο Αζερμπαϊτζάν και υφίστανται τραμπουκισμούς από τους τζιχαντιστές, που τους απειλούν με απαγωγή ή φόνο.

Η Ταξιαρχία Αλ Χάμζα είναι ένοπλη παραστρατιωτική δύναμη Τουρκμένων τζιχαντιστών στη βόρεια Συρία που τελεί υπό τουρκική διοίκηση και μισθοδοσία.

Στην κεντρική φωτογραφία, τζιχαντιστές της Αλ Χάμζα πορεύονται με την τουρκική σημαία.