Ο Τραμπ μεταφέρθηκε σε στρατιωτικό νοσοκομείο με ήπιο πυρετό – Δεν έχει μεταβιβάσει στον Πενς



Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ μεταφέρθηκε στο Εθνικό Στρατιωτικό Ιατρικό Κέντρο του Ουόλτερ Ριντ για να υποβληθεί σε εξετάσεις και θα παραμείνει εκεί για «λίγες μέρες» μετά από συμβουλές γιατρών, δήλωσε ο Λευκός Οίκος σε δημοσιογράφους.
 
«Προληπτικά» και «κατόπιν σύστασης του γιατρού του και ειδικών», ο Ρεπουμπλικάνος «θα εργάζεται» από ειδικό τμήμα του στρατιωτικού νοσοκομείου Ουόλτερ Ριντ (Βηθέσδα, Μέριλαντ) κατά τις «προσεχείς ημέρες», διευκρίνισε η εκπρόσωπος της προεδρίας Κέιλι Μακενάνι.

«Ο πρόεδρος Τραμπ διατηρεί υψηλό ηθικό, παρουσιάζει ελαφριά συμπτώματα, και εργάστηκε κατά τη διάρκεια της ημέρας», διαβεβαίωσε η εκπρόσωπός του.

Το προεδρικό ελικόπτερο που μετέφερε τον Ντόναλντ Τραμπ προσγειώθηκε χθες Παρασκευή στο στρατιωτικό νοσοκομείο Ουόλτερ Ριντ, όπου νοσηλεύεται ο αρχηγός του κράτους «για μερικές ημέρες», σύμφωνα με την Προεδρία, μετά τη μόλυνσή του από τον κορωνοϊό.

Βάδισε μόνος προς το ελικόπτερο
Ο Αμερικανός πρόεδρος, που βάδισε ως το ελικόπτερο φορώντας μάσκα, δεν έκανε δηλώσεις στους δημοσιογράφους που περίμεναν.

Αξιωματούχος του Λευκού Οίκου διαβεβαίωσε ότι ο μεγιστάνας δεν έχει μεταβιβάσει την εξουσία στον αντιπρόεδρο Μάικ Πενς, καθώς εξακολουθεί να ασκεί τα καθήκοντά του.

Ενώ απομένει ένας μήνας ως τις προεδρικές εκλογές, η εκστρατεία του Τραμπ ανεστάλη απότομα σε εξαιρετικά κρίσιμη φάση και στο ρεπουμπλικανικό στρατόπεδο επικρατεί ανησυχία.

Αρκετά προβεβλημένα στελέχη του GOP, ανάμεσά τους η πρόεδρός του Ρόνα Μακντάνιελ και ο γερουσιαστής Μάικ Λι, που είχε πάει πρόσφατα στον Λευκό Οίκο, διαγνώστηκε πως έχουν προσβληθεί.

Ο Τραμπ ανήκει σε ομάδα υψηλού κινδύνου
Ο Τραμπ, που θεωρείται πως ανήκει σε ομάδα υψηλού κινδύνου εξαιτίας της ηλικίας του —είναι 74 ετών— και του γεγονότος ότι είναι υπέρβαρος, λαμβάνει πειραματική θεραπεία αντισωμάτων, που έχει αποδειχθεί πως μειώνει το ιικό φορτίο στις περιορισμένες κλινικές δοκιμές που έχουν γίνει ως τώρα.

Γιατροί πρότειναν ο Τραμπ να εισαχθεί στο Ουόλτερ Ριντ για να μπορεί να του προσφερθεί κατεπείγουσα φροντίδα εάν παραστεί ανάγκη.

Ο Τραμπ, ο οποίος είχε υποβαθμίσει επανειλημμένα την πανδημία του κορωνοϊού, κατηγορείται από τους αντιπάλους του και άλλους πως τη χειρίστηκε με λάθος τρόπο.

Οι πρώτες δηλώσεις Τραμπ για την εισαγωγή του στο νοσοκομείο
Για τη μεταφορά του στο νοσοκομείο, λίγες ώρες αφότου διαγνώστηκε με κορωνοϊό, ενημέρωσε με μήνυμά του προς τον αμερικανικό λαό, ο Ντόναλντ Τραμπ.

«Θέλω σας ευχαριστήσω όλους για την υποστήριξη.

»Πηγαίνω στο νοσοκομείο Walter Reed και νιώθω πολύ καλά.

»Θέλω να βεβαιωθούμε ότι όλα θα πάνε καλά.

»Η Πρώτη Κυρία είναι πολύ καλά.

»Σας ευχαριστώ πολύ. Το εκτιμώ. Δεν θα το ξεχάσω ποτέ», αναφέρει το μήνυμά του ο Ντόναλντ Τραμπ.

Τι έγραψε στο Twitter μέσα από το νοσοκομείο

«Πάω καλά, νομίζω! Σας ευχαριστώ όλους. ΑΓΑΠΗ!!!» έγραψε ο Ντόναλντ Τραμπ στο Twitter από το νοσοκομείο όπου εισήχθη.