Εξαρθρώθηκε επικίνδυνη σπείρα - Τους πρόδωσε το... τατουάζ



Το χαρακτηριστικό τατουάζ, ένα ζευγάρι φτερών στο λαιμό του νεαρού, ήταν ένα από τα στοιχεία που τον πρόδωσαν. Το θυμόταν και ο ιδιοκτήτης του σπιτιού στην Κερατέα με τον οποίο οι δράστες ήρθαν τετ α τετ την ώρα που εκείνος επέστρεφε από την δουλειά του. Ο 66χρονος άκουσε τις φωνές της γυναίκας του και προσπάθησε με ένα μαχαίρι να σταματήσει τους νεαρούς που είχαν εισβάλει στο σπίτι του. 

Ο 24χρονος όμως με το τατουάζ τον απείλησε με μια καραμπίνα που είχε βρει στο σπίτι του με αποτέλεσμα ο 66χρονος να κάνει πίσω. Οι δράστες είχαν προλάβει να πάρουν ένα μεγάλο χρηματικό ποσό και να διαφύγουν με ένα αυτοκίνητο που ήταν από τα… αγαπημένα της σπείρας την οποία εξάρθρωσε το τμήμα Ασφαλείας Πικερμίου. 

Όμως ο νεαρός με το τατουάζ δεν ήταν κάποιος τυχαίος αλλά και ούτε άγνωστος στις διωκτικές αρχές, όπως αποδείχτηκε. Μόλις οι αστυνομικοί θέλησαν να ελέγξουν τα στοιχεία του ο ηλεκτρονικός υπολογιστής… κοκκίνισε. Όπως διαπίστωσαν ήταν μέλος της σπείρας που είχε εξαρθρωθεί τον περασμένο Απρίλιο από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αγρινίου καθώς κατηγορήθηκε ότι μαζί με άλλα μέλη εξαπατούσαν ανυποψίαστους πολίτες εμφανιζόμενοι σαν υπάλληλοι της ΔΕΗ.

Στη συνέχεια ο 24χρονος ενεπλάκη τον περασμένο Μάρτιο σε ένα ακόμα περιστατικό με πυροβολισμούς στο Μαρούσι. Μαζί με άλλα τέσσερα άτομα αποπειράθηκαν, μέρα μεσημέρι, να διαρρήξουν ένα διαμέρισμα αλλά έγιναν αντιληπτοί. Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ που έφτασαν στο σημείο καταδίωξαν το αυτοκίνητο τους ενώ πυροβόλησαν και μια φορά στον αέρα.

Η σπείρα που εξάρθρωσε το τμήμα Ασφαλείας Πικερμίου δρούσε τουλάχιστον από τον περασμένο Αύγουστο και συνελήφθησαν συνολικά τέσσερα άτομα. Σύμφωνα με την αστυνομία, «επικοινωνούσαν με υποψήφια θύματα που είχαν καταχωρήσει αγγελίες για υπό ενοικίαση οικία και προσποιούμενοι τους ενοικιαστές τους ζητούσαν να μεταβούν στην οικία τους. Στις περιπτώσεις που πραγματοποιούνταν η μετάβαση στην υπό ενοικίαση οικία, απασχολούσαν τους ιδιοκτήτες αυτών, προβαίνοντας παράλληλα σε κλοπές κοσμημάτων και χρηματικών ποσών». 
 
Σύμφωνα με πληροφορίες του zougla.gr, οι αστυνομικοί βρήκαν κοινά τηλέφωνα τα οποία χρησιμοποιούσαν στις απάτες σε βάρος των πολιτών όπως επίσης στα σπίτια κάποιων συλληφθέντων τα ίδια ρούχα με αυτά που φορούσαν στις «επισκέψεις» που έκαναν στα ανυποψίαστα θύματα τους. 

Ο συνήγορος υπεράσπισης δυο εκ των κατηγορουμένων που διαφεύγουν της σύλληψης, ποινικολόγος Γιάννης Γλύκας, μιλώντας στο zougla.gr υποστήριξε ότι «πρόκειται για μια ελλιπή δικογραφία χωρίς αρχή, μέση και τέλος. Αναμενόμενα και συνηθισμένα συμπεράσματα αστυνομικών αρχών χωρίς αποδεικτικά στοιχεία. 

Επίσης, αντικειμενικά ευρήματα δεν υπάρχουν, οι αναγνωρίσεις πάσχουν και οι κατηγορούμενοι καλούνται να αποδείξουν ότι είναι αθώοι ενώ κάποιοι άλλοι, οι αστυνομικοί, που υποχρεούνται να αποδείξουν ότι είναι ένοχοι, δεν τα καταφέρνουν». 

Οι τέσσερις συλληφθέντες απολογήθηκαν στον ανακριτή και οι τρεις από αυτούς προφυλακίστηκαν.