ΕΣΠΕΕ Βόλου: Πεζοναύτες και Αεροπορία Στρατού στα κάγκελα



Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερικής Ενότητας Βόλου – Μαγνησίας (ΕΣΠΕΕΒ-Μ)  διαμαρτύρεται έντονα για τις Ημέρες Εκτός Έδρας (ΗΕΕ) που ορίζει το Γενικό Επιτελείο Στρατού (ΓΕΣ) ως αποζημίωση για την αυξημένη επιφυλακή του προσωπικού του Στρατού Ξηράς (ΣΞ) κατά το προηγούμενο χρονικό διάστημα, σε σχέση με τα καθοριζόμενα από τα άλλα δυο Γενικά Επιτελεία ποσά, που θα αποδοθούν στο προσωπικό τους.

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι βάσει των καθοριζόμενων, στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας το προσωπικό της 111ΠΜ ΔΙΚΑΙΩΣ θα λάβει 12 ήμερες εκτός έδρας (ΗΕΕ), ενώ το προσωπικό των  σχηματισμών της 32ΤΑΞΠΖΝ και της 1ης ΤΑΞΑΣ θα λάβει ΜΟΝΟ 5 ΗΕΕ, κάτι που προκάλεσε τις αντιδράσεις των στελεχών αυτών των Μονάδων.

Η ΕΣΠΕΕΒ-Μ θεωρεί ως εξαιρετικά μικρή την αποζημίωση που καθορίστηκε  από το ΓΕΣ για τα στελέχη του ΣΞ, δεδομένου ότι αυτό πέρα από αδικία, είναι κάτι που υποβαθμίζει ευθέως την προσφορά των εν λόγω στελεχών και επιδρά αρνητικά στο ηθικό τους.

Κατόπιν των ανωτέρω, η Ένωση παρακαλεί για την επανεξέταση – αύξηση της αποζημίωσης του προσωπικού του ΣΞ προκειμένου να υπάρξει μια εξομάλυνση στην αποζημίωση του στρατιωτικού προσωπικού μεταξύ των τριών Όπλων.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

    Ο
                                                                                                             O
Πρόεδρος
                                                                                                Γεν. Γραμματέας
Κοντούρης Δημήτριος
                                                                                               Τσιοπράς Δημητριος