Συνελήφθη.. αλλά προκάλεσε ζημιές σε περιπολικό της ΕΛ.ΑΣ.



Οι συντονισμένες ενέργειες αστυνομικών του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Θεσσαλονίκης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης με την συνδρομή συναδέλφων τους της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, οδήγησε στη σύλληψη ατόμου που ενέχεται σε παράνομη μεταφορά εννέα (9) αλλοδαπών.

Πρόκειται για 45χρονο αλλοδαπό σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία από το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Θεσσαλονίκης για παράνομη μεταφορά – προώθηση μεταναστών στο εσωτερικό της Χώρας, Διακεκριμένη φθορά ξένης ιδιοκτησίας, Απείθεια, Αντίσταση, Κλοπή, Παράνομη είσοδο στην Χώρα, Επικίνδυνη οδήγηση ενώ διαπιστώθηκε ότι ο οδηγός στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης.

Συγκεκριμένα, απογευματινές ώρες χθες (11-10-2020), αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης εντόπισαν δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, τα οποία οι οδηγοί τους ακινητοποίησαν σε δασική περιοχή στο Φίλυρο και αποβίβασαν παράτυπους μετανάστες. Στη συνέχεια στην προσπάθειά τους να διαφύγουν τον αστυνομικό έλεγχο ανέπτυξαν ταχύτητα με αποτέλεσμα να προκαλέσει ο ένας εκ των δύο οδηγών υλικές ζημίες σε περιπολικό όχημα καθώς και σε ένα σταθμευμένο όχημα, ενώ ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη ο οδηγός του δεύτερου οχήματος παρά τη σθεναρή αντίσταση που προέβαλε.

Έπειτα από έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, εντοπίστηκαν εννέα (9) αλλοδαποί στερούμενοι ταξιδιωτικών εγγράφων. Επιπλέον αναφέρεται ότι και για τα δύο οχήματα είχε δηλωθεί κλοπή πριν τρείς ημέρες στο Τ.Α. Ν. Ιωνίας και Τ.Α. Ακροπόλεως Αττικής.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.