Οργή στην Τουρκία με το σκίτσο του Charlie Hebdo που γελοιοποιεί τον Ερντογάν



Οργή στην Τουρκία για το γαλλικό εβδομαδιαίο περιοδικό Charlie Hebdo και το νέο σκίτσο του που παρουσιάζει τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να κάθεται σε μια καρέκλα, να σηκώνει το φόρεμα μιας γυναίκας αποκαλύπτοντας τα οπίσθιά της λέγοντας παράλληλα "ω ω ο προφήτης" και φέρει τον τίτλο: «Ερντογάν: Στην ιδιωτική του ζωή, είναι πολύ αστείος».

"Δεν μπορείτε να εξαπατήσετε κανέναν κρυπτόμενοι πίσω από την ελευθερία της γνώμης! Καταδικάζω την ανήθικη δημοσίευση του ασυγχώρητου γαλλικού κουρελιού για τον Πρόεδρό μας", δήλωσε στο Twitter ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας Φουάτ Οκτάι.

"Καλώ το ηθικό, ευσυνείδητο διεθνές κοινό να μιλήσει ενάντια σε αυτή την ντροπή" συμπληρώνει ο Οκτάι.

Επίσης με σειρά αναρτήσεών στο Twitter τοποθετήθηκε και ο υπεύθυνος επικοινωνίας της τουρκικής προεδρείας, Φαχρεττίν Αλτούν όπου μεταξύ άλλων αναφέρει:

«Η αντι-μουσουλμανική ατζέντα του Γάλλου Προέδρου Μακρόν αποφέρει καρπούς! Το Charlie Hebdo μόλις δημοσίευσε μια σειρά από λεγόμενα κινούμενα σχέδια γεμάτα από κατάπτυστες εικόνες που υποτίθεται ότι είναι του Προέδρου μας. Καταδικάζουμε αυτή την πιο αηδιαστική προσπάθεια από αυτή τη δημοσίευση να διαδώσει τον πολιτιστικό ρατσισμό και το μίσος της».