O Aζέρος Πρόεδρος θέλει «παίκτη» την Τουρκία στο Ναγκόρνο Καραμπάχ



Ο Πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίεφ δήλωσε πώς δεν ξέρει πότε θα αρχίσουν οι συνομιλίες με την Αρμενία για τη διένεξη στο ζήτημα του Ναγκόρνο-Καραμπάχ.
 
Υποστήριξε όμως πως η Τουρκία θα πρέπει να εμπλακεί στη διαδικασία για την επίλυσή του.

Οι αζερινές και οι αρμενικές δυνάμεις αλληλοκατηγορούνται τη Δευτέρα ότι εξαπέλυσαν νέες επιθέσεις μέσα και γύρω από το Ναγκόρνο Καραμπάχ, λίγες ημέρες μετά την ανθρωπιστικού χαρακτήρα κατάπαυση του πυρός που είχε στόχο να σταματήσει τις σφοδρότερες μάχες που έχουν σημειωθεί στον θύλακο εδώ και περισσότερο από 25 χρόνια.

Ο Αλίεφ δήλωσε πως η Ομάδα του Μινσκ, η οποία σχηματίσθηκε για να μεσολαβήσει στη σύγκρουση και της οποίας ηγούνται η Γαλλία, η Ρωσία και οι Ηνωμένες Πολιτείες, είναι προκατειλημμένη και πως η Τουρκία, την οποία ο Αλίεφ περιγράφει ως μια παγκόσμια δύναμη λόγω της ανάμιξής της στη Συρία, τη Λιβύη και άλλες διεθνείς συγκρούσεις, πρέπει να συμμετέχει στη διαδικασία για την επίλυση του ζητήματος.

«Η Τουρκία είναι επίσης μέλος της ομάδας του Μινσκ, γιατί δεν θα πρέπει να είναι μεταξύ των συμπροέδρων;

»Ακόμη κι αν πολλές δυτικές χώρες δεν θέλουν να το δεχθούν, ο λόγος της Τουρκίας είναι μεγάλος, είναι πλήρως ανεξάρτητος», υποστήριξε ο Πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν.