Νέα κατάρριψη τουρκικού UAV από τους Αρμένιους-Πέφτουν σαν μύγες(ΒΙΝΤΕΟ)

Νέα κατάρριψη τουρκικού UAV από τους Αρμένιους-Πέφτουν σαν μύγες(ΒΙΝΤΕΟ)Το πρακτορείο ειδήσεων Anna δημοσίευσε ένα βίντεο τη Δευτέρα το απόγευμα που δείχνει την κατάρριψη τουρκικού μη επανδρωμένου αεροχήματος πάνω από την περιοχή του Καραμπάχ.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Anna, οι αρμενικές μονάδες αεροπορικής άμυνας κατέρριψαν ένα τουρκικό Bayraktar TB2, το οποίο χρησιμοποιήθηκε από τις δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν για να επιτεθεί στην περιοχή του Καραμπάχ.

Το δημοσίευμα του Anna News ανέφερε ότι οι αρμενικές δυνάμεις χρησιμοποίησαν το ρωσικό σύστημα άμυνας Igla για να καταρρίψουν το εχθρικό drone πριν μπορέσει να χτυπήσει τις θέσεις τους στο Καραμπάχ τη Δευτέρα.

Όπως φαίνεται στο βίντεο, τα συντρίμμια από το αεροσκάφος που καταρρίφθηκε υποδηλώνουν ότι ήταν ένα τούρκικο τεχνητό Bayraktar TB2, το οποίο έχει χρησιμοποιηθεί από τις δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν πολλές φορές τις τελευταίες τρεις εβδομάδες.

Εκτός από την πτώση του τουρκικού drone, το Υπουργείο Άμυνας της Αρμενίας ανακοίνωσε την καταστροφή τριών άλλων μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων (UAV), συμπεριλαμβανομένου ενός ισραηλινού drone-καμικάζι.

Από την ανάφλεξη των εχθροπραξιών στην περιοχή του Καραμπάχ στις 27 Σεπτεμβρίου, ο στρατός του Αζερμπαϊτζάν χρησιμοποίησε UAV για να επιτεθεί στις αρμενικές δυνάμεις και να προωθήσει τα στρατεύματά του σε αυτήν την αμφισβητούμενη περιοχή.