Ο Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κων. Φλώρος στην 13 Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων (13 ΔΕΕ)



Στις 13 Νοεμβρίου ο Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος επισκέφθηκε τη 13 Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων (13 ΔΕΕ) στο Στρατόπεδο «ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗ (ΠΖ) ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΦΑΚΙΝΟΥ».

Κατά την επίσκεψή του, ο Α/ΓΕΕΘΑ ενημερώθηκε για την πρόοδο των εργασιών στην έδρα της νέας Διακλαδικής Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων (ΔΔΕΕ), που θα προκύψει από τη μετεξέλιξη της 13ης ΔΕΕ στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης των Ειδικών Δυνάμεων – Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων.

Στο ίδιο Στρατόπεδο θα εδρεύει και η Τμηματική Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων (Special Operations Component Command – SOCC), η οποία συγκροτείται με βάση ΝΑΤΟικά πρότυπα.

Η ΔΔΕΕ θα αποτελεί τον έναν εκ των δύο πυλώνων της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ) που πρόκειται να συγκροτηθεί υπό το ΓΕΕΘΑ, σύμφωνα με την προσφάτως εγκριθείσα Νέα Δομή Δυνάμεων. Ο δεύτερος πυλώνας θα είναι η Ι Μεραρχία Πεζικού, που για λόγους παραδόσεως όσο και ουσίας προορίζεται να μετεξελιχθεί στην ΙΙΙ Μεραρχία Ειδικών Δυνάμεων, καθώς σε αυτήν υπάγονται διοικητικά η 1η Ταξιαρχία Καταδρομέων – Αλεξιπτωτιστών και η 32α Ταξιαρχία Πεζοναυτών.

Η επίσημη τελετή συγκροτήσεως της ΔΕΠ/ΓΕΕΘΑ επρόκειτο να λάβει χώρα το προσεχές διάστημα, αναβλήθηκε όμως λόγω των εκτάκτων μέτρων που ελήφθησαν τελευταίας για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονωϊού.