ΟΠΕΚΑ: Επίδομα παιδιού Α21 - Πότε θα πληρωθεί η Ε' δόση



Εγκρίθηκε ποσό ύψους 191 εκατ. ευρώ σε βάρος των πιστώσεων του προϋπολογισμού εξόδων του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Ειδικού Φορέα 1033-202 ΑΛΕ 2310506003 οικονομικού έτους 2020.

Με αυτά τα χρήματα θα επιχορηγηθεί ο Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) σχετικά με την κάλυψη της δαπάνης για την καταβολή του επιδόματος παιδιού Ε΄ διμήνου 2020, καθώς και εκκρεμών αιτήσεων προηγούμενων ετών.

Αυτό ορίζει απόφαση του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση, η οποία αναρτήθηκε στη «Διαύγεια».

Να σημειωθεί ότι η ηλεκτρονική πλατφόρμα Α21 δεν δέχεται νέες αιτήσεις, μέχρι να ολοκληρωθεί η εκκαθάριση και η καταβολή της πέμπτης (Ε') διμηνιαίας δόσης για το 2020.

Μετά την ολοκλήρωση της πληρωμής, η ηλεκτρονική πλατφόρμα θα ενεργοποιηθεί εκ νέου.

Το επίδομα παιδιού υπολογίζεται με βάση τα εξαρτώμενα τέκνα που έχουν δηλωθεί στο Α21 του 2020. Η εκκαθάριση των αιτήσεων θα γίνει, σύμφωνα με την τελευταία φορολογική δήλωση, που σημαίνει ότι θα πληρωθούν μόνο όσοι υπέβαλαν τη φετινή φορολογική δήλωση.

Παράλληλα, ο ΟΠΕΚΑ διευκρινίζει ότι, για να χορηγηθεί το επίδομα παιδιού, θα πρέπει η αίτηση να έχει υποβληθεί οριστικά και να έχει εγκριθεί. Αίτηση η οποία αποθηκεύτηκε προσωρινά, θεωρείται μη υποβληθείσα και δεν λαμβάνεται υπόψη.

Η πέμπτη διμηνιαία δόση του 2020 θα καταβληθεί στις 30 Νοεμβρίου 2020 (τελευταία εργάσιμη ημέρα του μήνα, όπως έχει καθιερωθεί για το σύνολο των επιδομάτων).