Βρέθηκαν 4 Τούρκοι νεκροί μετά από την σύγκρουση με το ελληνικό δεξαμενόπλοιοΒρέθηκαν τα πτώματα των τεσσάρων από τους πέντε ψαράδες που αγνοούνταν μετά τη σύγκρουση του δεξαμενόπλοιου με ελληνική σημαία και του τουρκικού αλιευτικού σκάφους στην περιοχή Καρατάς, 15 ναυτικά μίλια ανοιχτά των Αδάνων.
 
Νωρίτερα, το τουρκικό πρακτορείο DHA και τα τουρκικά ΜΜΕ είχαν μεταδώσει ως έκτακτη είδηση ότι 5 άνθρωποι, μέλη του πληρώματος του τουρκικού αλιευτικού σκάφους αγνοούνται κι έχει ήδη ξεκινήσει η επιχείρηση έρευνας και διάσωσής τους από 3 σκάφη του τουρκικού λιμενικού και μίας ομάδας δυτών.

Το τουρκικό αλιευτικό με το όνομα «Πολάτ Μπέι», που αναποδογύρισε, φέρεται να συγκρούστηκε με το ελληνικό δεξαμενόπλοιο στις 05.50 το πρωί (04.50 ώρα Ελλάδας).

Η επικοινωνία με τους ψαράδες έχει διακοπεί, ενώ το αναποδογυρισμένο σκάφος βρήκαν άλλοι ψαράδες που έπλεαν στην ίδια περιοχή.

Όπως γνωστοποίησε το enikos.gr πρόκειται για το τάνκερ «Έφεσος» που είναι ένα δεξαμενόπλοιο μήκους 274 μέτρων και πλάτους 50 μέτρων, ενώ το βάρος του φτάνει τις 164.733 τόνους.

Σύμφωνα με πληροφορίες το «Έφεσος» έχει πλήρωμα 27 άτομα, εκ των οποίων 13 Έλληνες.

Το τάνκερ κατασκευάστηκε το 2012.

Αδιευκρίνιστα παραμένουν, μέχρι στιγμής, τα αίτια της σύγκρουσης.