Με παρέμβαση της ΠΟΕΣ θα δοθούν επιπλέον πέντε (5) ΗΕΕ στα Στελέχη του ΣΞΕνημέρωση από την ΠΟΕΣ ,για την χορήγηση στα Στελέχη του Στρατού Ξηράς, αποζημίωσης επιπλέον πέντε (5) ημερών εκτός έδρας (ΗΕΕ).

Η ευχάριστη εξέλιξη αυτή, έγινε μετά από έγγραφο της ΠΟΕΣ, προς τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, για Έκτακτη Οικονομική Ενίσχυση του Προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων.

Μετά την ανακοίνωση του Πρωθυπουργού, την 30η Σεπτεμβρίου 2020, ότι κατόπιν πρωτοβουλίας της Πολιτικής Ηγεσίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και σύμφωνα με την εισήγηση της Στρατιωτικής Ηγεσίας, εγκρίθηκε έκτακτο κονδύλι ύψους 15.000.000 ευρώ, για την οικονομική ενίσχυση του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων και ότι τα παραπάνω ποσά είναι επιπρόσθετα της καταβληθείσας αποζημίωσης λόγω ανάκλησης των θερινών αδειών του προσωπικού προκειμένου αυτής να ανταποκριθούν στις έκτακτες συνθήκες του τελευταίου τριμήνου, η Ομοσπονδία μας, με το υπ΄ αριθμ. πρωτ. 1470/2020 έγγραφό μας αναδείξαμε την ανισοκατανομή των ποσών που διατέθηκαν από το κάθε Γενικό Επιτελείο και ζητήσαμε την άμεση παρέμβαση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας προκειμένου να υπάρξει ίση και δίκαιη κατανομή σε όλο το στρατιωτικό προσωπικό που ενεπλάκη σε ενέργειες εκ του σκοπού των οποίων διατέθηκε η έκτακτη οικονομική ενίσχυση.

Έτσι, με το υπ΄ αριθμ. Φ.814/341/1275489/Σ.4724/18.11.2020/ΓΕΣ/ΔΟΙ έγγραφό του, το Γενικό Επιτελείο Στρατού, υιοθετώντας της ως άνω πρότασή μας, εγκρίνει τη χορήγηση αποζημίωσης επιπλέον πέντε (5) ημερών εκτός έδρας (ΗΕΕ) στο στρατιωτικό προσωπικό.