Δύο τουρκικά μεταγωγικά A400Ms με όπλα και τζιχαντιστές στη ΛιβύηΗ Τουρκία μεταφέρει όπλα και τζιχαντιστές στη Λιβύη από τις αρχές του 2020 αεροπορικά. Μόνο όταν πρόκειται για τανκς και τεθωρακισμένα τα στείλει με πλοία.
 
Σήμερα Πέμπτη, δύο τουρκικά μεταγωγικά A400Ms απογειώθηκαν από την Τουρκία με προορισμό τα αεροδρόμια που ελέγχει στη Λιβύη μαζί με το ισλαμιστικό καθεστώς του Τουρκολίβου Σαράτζ.

Ελληνικό ΑWACS παρακολουθεί τις κινήσεις των Τούρκων.

Σημειώνεται ότι την Τετάρτη συγκλήθηκε το τουρκικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας υπό τον Ερντογάν στην Άγκυρα.

Το καθεστώς συνεδρίασε επί 4,5 ώρες, με αφορμή την απόπειρα νηοψίας από Γερμανούς πεζοναύτες στο τουρκικό πλοίο ανοιχτά της Λιβύης.

Το τουρκικό ΣΕΑ καταδίκασε τη «μονομερή και αντίθετη με το διεθνές δίκαιο και τις σχέσεις καλής συμμαχίας επέμβαση, της οποίας ο σκοπός και η νομιμότητα αμφισβητούνται και η οποία μετατράπηκε σε προφανές εμπάργκο κατά της νόμιμης κυβέρνησης της Λιβύης με την πάροδο του χρόνου, προς το τουρκικό πλοίο στο πλαίσιο της Επιχείρησης Ειρήνη», στέλνοντας παράλληλα μήνυμα για αντίποινα.

«Θα γίνουν όλα τα απαραίτητα βήματα σε κάθε επίπεδο απέναντι σε τέτοιες πρακτικές», αναφέρεται στην τουρκική ανακοίνωση.