Φρεγάτες: Επανήλθαν δυναμικά οι Γάλλοι για τις Belh@rra – Δίνουν γην και ύδωρ



Φρεγάτες: Η Naval Group παρουσίασε μακροχρόνιο πλάνο συνεργασίας με ελληνικές εταιρείες – Θα μοιραστεί τη γνώση και την τεχνογνωσία της με το Πολεμικό Ναυτικό.

Στόχος των Γάλλων, είναι σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο ανάπτυξης της εταιρείας, Αλέν Γκιγού, να διασφαλιστεί η διαθεσιμότητα των πλοίων καθόλη την 30-ετή διάρκεια ζωής τους, αναφέρει το defea.gr.

Eπιθυμούμε να χτίσουμε μια μακρόχρονη συνεργασία με την ελληνική βιομηχανία και να εγγυηθούμε την επιτυχία του προγράμματος των φρεγατών και την ελληνική κυριαρχία μέσω ευρείας μεταφοράς τεχνολογίας. Η εγχώρια βιομηχανία θα εμβαθύνει στην απαιτούμενη τεχνογνωσία για την υποστήριξη του κύκλου ζωής των φρεγατών.», σημείωσε ο Γάλλος αξιωματούχος.

Η πρώτη Belh@rra θα παραδοθεί στην Ελλάδα το 2023 και θα τεθεί σε ενεργό υπηρεσία το 2025.

Μάλιστα η Naval Group σχεδιάζει να δημιουργήσει Κέντρο Μηχανικής που θα αναλάβει τον σχεδιασμό και την υλοποίηση μελετών για τα μελλοντικά πρότυπα των φρεγατών κλάσης Bel@arra, καθιστώντας την Ελλάδα ευρωπαϊκό κέντρο καινοτομίας ναυτικού πολέμου.

Οι Γάλλοι θέλουν να επενδύσουν σε ελληνικές εταιρείες, δημιουργώντας προστειθέμενη αξία και θέσεις εργασίας για τις επόμενες δεκαετίες.

Η Naval Group υπέγραψε συμφωνίες συνεργασίας με το ΕΜΠ, το Πανεπιστήμιο Πατρών και το Πανεπιστήμιο Κρήτης.