Αλκ. Στεφανής: Απάντηση για κατασκευή οχήματος ΕθνοφύλακαΣε απάντηση της σχετικής Ερώτησης, που κατέθεσε ο βουλευτής κ. Κύριακος Βελόπουλος με θέμα «Όχημα Εθνοφύλακα - πρόταση για το ΓΕΣ» σας γνωρίζονται τα ακόλουθα:

Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας (ΥΠΕΘΑ) και το Γενικό Επιτελείο Στρατού (ΓΕΣ), στο πλαίσιο της αναβάθμισης και στήριξης του θεσμού της Εθνοφυλακής ενθαρρύνει τους Εθνοφύλακες να υποβάλλουν νέες προτάσεις και ιδέες, οι οποίες αξιολογούνται σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες και αξιοποιούνται κατάλληλα.

Στο προαναφερθέν πλαίσιο και με αφορμή την ανακήρυξη του 2020 σε έτος «Έρευνας, Τεχνολογικής Ανάπτυξης και Καινοτομίας» για τις Ένοπλες Δυνάμεις (ΕΔ), εκδόθηκαν οδηγίες προς τις Μείζονες Διοικήσεις και τους Μείζονες Σχηματισμούς για την υποβολή καινοτόμων ιδεών, από τους Εθνοφύλακες, προς ενίσχυση του αποτυπώματος της Εθνοφυλακής στο Στρατό Ξηράς και στις ΕΔ γενικότερα.

Η πρόταση του εν λόγω οχήματος υποβλήθηκε από Εθνοφύλακα του ΤΕΘ Ξάνθης την 7η Νοεμβρίου τρέχοντος έτους.

Η υπόψη πρόταση θα αξιολογηθεί από τους αρμόδιους φορείς του ΓΕΣ, στη βάση των διαδικασιών που προβλέπονται από τα ισχύοντα θεσμικά κείμενα.