Σε στρατιωτικό ντελίριο βρίσκεται το τελευταίο διάστημα η Τουρκία του Ερντογάν



Σε στρατιωτικό ντελίριο βρίσκεται το τελευταίο διάστημα η Τουρκία του Ερντογάν, αλλού καλλιεργώντας πολεμικό κλίμα όπως το Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο και αλλού πάλι, προκαλώντας ένοπλες συγκρούσεις, όπως στον Καύκασο, τη Συρία και τη Λιβύη. 


Σύμφωνα με το War Gonzo, η Τουρκική κυβέρνηση σχεδιάζει την εγκατάσταση Σύρων τρομοκρατών του ISIS, στις περιοχές που πέρασαν στην κατοχή του Αζερμπαϊτζάν στο Αρτσάχ (Ναγκόρνο Καραμπάχ). 

Φαίνεται να προσφέρει η κυβέρνηση Ερντογάν, οικονομική βοήθεια σε οικογένειες Σύρων Τουρκομάνων από την Ιντλίμπ, προκειμένου να εγκατασταθούν άμεσα στις Αζερικές περιοχές του Αρτσάχ. 

Προσπαθεί να δημιουργήσει μια κατάσταση απόλυτου ελέγχου της περιοχής, μέσω των ανταρτών του ISIS, αφού δεν της επιτρέπει η Ρωσία να αναπτύξει τακτικό στρατό όπως η ίδια επιθυμεί. 
Τα επόμενα σχέδια της Τουρκίας, είναι να καταφέρει να κάμψει τις αντιστάσεις των Ρώσων και να δημιουργήσει Τουρκική στρατιωτική βάση μέσα στο έδαφος του Αζερμπαϊτζάν. 

Από την άλλη βρίσκεται στα κάγκελα η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία της Τουρκίας με τις NAVTEX που εξέδωσε η Ελλάδα, για ασκήσεις στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Λήμνου, Σαμοθράκης και Ικαρίας. 

Η Άγκυρα επικαλείται ότι η Ελλάδα παραβιάζει τις Συνθήκες της Λωζάνης και των Παρισίων, τις οποίες σημειωτέων η ίδια η Τουρκία έχει πει κι έχει δείξει επανειλημμένα ότι τις γράφει στα παλιά της τα παπούτσια και επιδιώκει την αναθεώρησή τους. 

Φυσικά όποτε τη βολεύει τις επικαλείται, όποτε πάλι δεν την βολεύει, τις αγνοεί επιδεικτικά και τις πετάει στον κάλαθο των αχρήστων. 

Αυτή τη φορά είναι ενοχλημένη γιατί νωρίτερα είχε εκδώσει δικές της NAVTEX για θαλάσσιες ασκήσεις στη συγκεκριμένη περιοχή με πραγματικά πυρά και η Ελλάδα της έκοψε τη φόρα. 
 
Πάντως το επόμενο διάστημα, μέχρι τις 20 Ιανουαρίου όπου και θα αναλάβει ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ, θα είναι πολύ κρίσιμο και καθοριστικό για τις εξελίξεις στα Ελληνοτουρκικά.