Το Ισλαμικό Κράτος εξαπέλυσε ισχυρές επιθέσεις στον συριακό στρατό στην επαρχία Χάμα



Το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) μπορεί να έχει ηττηθεί στρατιωτικά ανατολικά του ποταμού Ευφράτη από τις υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) με την υποστήριξη του Διεθνούς Συνασπισμού υπό τις ΗΠΑ και να έχει απολέσει τον έλεγχο επί εδαφών, ωστόσο, δυτικά του ποταμού Ευφράτη το Ισλαμικό Κράτος συνεχίζει να ελέγχει σημαντικό μέρος της ερήμου και από εκεί εξαπολύει επιθέσεις στον συριακό στρατό και τους συμμάχους του.
 
Την Τετάρτη το Ισλαμικό Κράτος πραγματοποίησε ισχυρή επίθεση στα ανατολικά της επαρχίας Χάμα σε θέσεις του συριακού στρατού κοντά στη διασταύρωση της Ίθρια, σε στρατηγικής σημασίας αυτοκινητόδρομο.

Η στρατιωτική μονάδα που δέχτηκε την επίθεση των τρομοκρατών υπέστη σοβαρές απώλειες, μεταδίδει το Al Masdar News.

Πολύ σύντομα και ενώ η επίθεση βρισκόταν σε εξέλιξη, ο συριακός στρατός και η εθνοφρουρά έστειλαν ενισχύσεις στο σημείο για να αποκρουστεί η επίθεση των τζιχαντιστών και να τραπούν σε υποχώρηση.

Την Πέμπτη το Ισλαμικό Κράτος εξαπέλυσε νέες επιθέσεις στα ανατολικά των επαρχιών Χάμα και Χομς και για μια ακόμη φορά οι κυβερνητικές δυνάμεις αναγκάστηκαν να χρησιμοποιήσουν ισχυρές δυνάμεις για αποτρέψουν την κατάληψη εδάφους από τους τζιχαντιστές.

Το Al Masdar News υποστηρίζει ότι σημαντικές απώλειες υπέστη και το Ισλαμικό Κράτος, δίχως να δίνει αριθμό τραυματιών και νεκρών.

Από τις αρχές του 2020 το Ισλαμικό Κράτος μετέφερε τις επιδρομές του από τα ανατολικά της ερήμου της περιοχής Μπαντίγια αλ Σαμ στις γειτονικές επαρχίες Χάμα και Ράκα, καθώς σε εκείνα τα σημεία δεν υπήρχαν οχυρωματικά έργα και σημαντικές στρατιωτικές δυνάμεις.