"Θείο χέρι" σε τουρκικό κανάλι: Από τεχνικό σφάλμα μετέδωσε πως οι Αζέροι βομβαρδίζουν αμάχους

"Θείο χέρι" σε τουρκικό κανάλι: Από τεχνικό σφάλμα μετέδωσε πως οι Αζέροι βομβαρδίζουν αμάχουςΚατά λάθος... έγκυροι οι Τούρκοι

Ως αποτέλεσμα τεχνικού σφάλματος, η το τουρκικό κανάλι TRT Haber ανέφερε στις 5 Νοεμβρίου ότι ο στρατός του Αζερμπαϊτζάν επιτίθεται σε αμάχους στην περιοχή του Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Το σφάλμα προέκυψε όταν το τουρκικό κρατικό κανάλι ειδήσεων μετέδωσε μια αναφορά από την περιοχή των συγκρούσεων. Δεν είναι σαφές εάν το κανάλι ζήτησε συγγνώμη για το σφάλμα.

Μπορεί ένα τεχνικό σφάλμα να ήταν σαφώς πίσω από το ρεπορτάζ του TRT, ωστόσο, η ίδια το ίδιο το ρεπορτάζ δεν είναι ψευδές. Οι ένοπλες δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν βομβαρδίζουν πολιτικούς οικισμούς στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ από το ξέσπασμα της μάχης εκεί στις 27 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με το Armenian Unified Infocenter, οι βομβαρδισμοί του Αζερμπαϊτζάν μέχρι στιγμής έχουν στοιχίσει τη ζωή 50 αμάχων, ενώ έχουν τραυματιστεί ακόμα148.

Στις 4 και 5 Νοεμβρίου ορισμένοι οικισμοί, μερικοί από τους οποίους βρίσκονταν κοντά στις πόλεις Σουσί και Στεπανακέρτ, στοχοποιήθηκαν από τις ένοπλες δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν με πυροβολικό και ρουκέτες.

Από την πλευρά του, το Αζερμπαϊτζάν ισχυρίζεται ότι οι Αρμενικές δυνάμεις βομβαρδίζουν τακτικά οικισμούς αμάχων στο έδαφός του.

Μέχρι στιγμής, η Αρμενία και το Αζερμπαϊτζάν έχουν συμφωνήσει σε τρεις διαφορετικές εκεχειρίες, οι οποίες κατέρρευσαν μέσα σε λίγες ώρες. Ένας πολιτικός διακανονισμός για τη σύγκρουση στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ είναι προφανώς αδύνατος.