Άδεια ειδικού σκοπού: Τι ισχύει για τους γονείς που εργάζονται σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέαΗ υπουργός Υγείας, Νίκη Κεραμέως, ανακοίνωσε σήμερα το κλείσιμο των σχολείων για τις προσεχείς δυο βδομάδες από τη Δευτέρα 16/11.

Ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, προχώρησε σε διευκρινήσεις για τους εργαζομένους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Οι εργαζόμενοι στο δημόσιο γονείς παιδιών έως 15 ετών μπορούν να παραμείνουν σπίτι είτε με μειωμένο ωράριο σε ποσοστό 25% κατόπιν συνεννόησης, είτε με χρήσης άδειας ειδικού σκοπού, ώστε ο ένας από τους δύο γονείς να βρίσκεται με τα παιδιά.

Τα παραπάνω ισχύουν από τη Δευτέρα 16/11 και για όλους τους γονείς που πηγαίνουν στο δημοτικό, ενώ αντίστοιχα μέτρα ισχύουν και για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, όπως έχει ανακοινώσει σχετικά το υπουργείο Εργασίας.

Άδεια ειδικού σκοπού

Να σημειώσουμε ότι η άδεια ειδικού σκοπού πρόκειται για ειδικό σχήμα άδειας τριών ημερών το οποίο ακολουθείται από μία ημέρα ετήσιας κανονικής άδειας.


Το εν λόγω σχήμα άδειας επαναλαμβάνεται κυκλικά ανά 4 ημέρες.

Ειδικότερα:

Οι 2 πρώτες ημέρες χορηγούνται με αποδοχές από τον εργοδότη,

η 3η ημέρα επιδοτείται από τον τακτικό προϋπολογισμό και

η 4η ημέρα αφαιρείται από την ετήσια κανονική άδεια του εργαζομένου.

Να σημειώσουμε ότι το σχήμα άδειας επαναλαμβάνεται κυκλικά, σύμφωνα με την αίτηση του εργαζομένου, για όσο ισχύει η προσωρινή αναστολή λειτουργίας της σχολικής μονάδας ή της μονάδας φροντίδας του τέκνου.

Δείτε την εγκύκλιο για την άδεια ειδικού σκοπού


eggr21190-20201113 by enoplos.gr

ΠΗΓΗ