Επίθεση Μακρόν στον Ερντογάν: Βγάζει εκτός νόμου τους «Γκρίζους Λύκους» της Τουρκίας



Ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών, Ζεράλντ Νταρμαμέν ανακοίνωσε ενώπιον της Νομικής Επιτροπής της Εθνοσυνέλευσης, πως η γαλλική κυβέρνηση θα ανακοινώσει την Τετάρτη κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου την ανακήρυξη της ακραίας τουρκικής οργάνωσης των Γκρίζων Λύκων ως παράνομης.

Η οργάνωση αυτή έχει διαπράξει εγκλήματα και εις βάρος της Ελλάδα και της Κύπρου, ενώ τα μέλη της πολεμούν σε Συρία, Λιβύη και Ναγκόρνο Καραμπάχ,

Μάλιστα ο πολιτικός βραχίονας της οργάνωσης, το Κόμμα Εθνικιστικού Κινήματος (MHP) είναι ο εταίρος του Ταγίπ Ερντογάν στην κυβέρνηση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τη νύχτα του περασμένου Σαββάτου, άγνωστοι βεβήλωσαν το μνημείο της γενοκτονίας και το Εθνικό Κέντρο Αρμενικής Μνήμης στη Ντεσέν της Λυών, γράφοντας συνθήματα υπέρ της Τουρκίας.

Στο μνημείο και το κτίριο, που απέχουν μεταξύ τους μόνο μερικά μέτρα, άγνωστοι έγραψαν τα αρχικά «RTE», από το όνομα του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, «Γκρίζοι Λύκοι» και υβριστικές φράσεις.

Η Επιτροπή Προάσπισης του Αρμενικού Αγώνα υπέβαλλε μήνυση στην εισαγγελία της Λιόν για «βεβήλωση μνημείων στη μνήμη των νεκρών», όπως ανέφερε η δικηγόρος τους, Ναΐρί Ζαντουριάν. «Είναι φριχτό αυτό που συμβαίνει στο Ναγκόρνο Καραμπάχ και αυτός ο πόλεμος τώρα πια επεκτείνεται και στη Γαλλία. Πρέπει να βάλουμε ένα τέλος» πρόσθεσε.

Η δήμαρχος της πόλης, Λοράνς Φοτρά, δήλωσε πως «Ελπίζουμε (ότι θα εκδοθεί) μια ανακοίνωση από τον πρόξενο της Τουρκίας στη Λιόν και ότι θα στείλει ένα μήνυμα ειρήνης».