Συρία: Αποχωρούν και από τρίτο παρατηρητήριο οι τουρκικές ΕΔ



Μαζεύονται ήττες για τους Τούρκους

Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις έχουν αρχίσει να αποσύρονται από μία τρίτη στρατιωτική θέση στη βορειοδυτική Συρία, η οποία πολιορκείται από τον αραβικό στρατό της Συρίας (SAA).

Σύμφωνα με μια πηγή στο Κυβερνείο του Χαλεπίου, οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις έχουν αρχίσει να αποσύρονται από την πόλη Qabtan Al-Jabal, η οποία βρίσκεται δυτικά της πρωτεύουσας.

Η πηγή ανέφερε ότι οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις έφεραν αρκετά φορτηγά μεταφοράς για να αποσύρουν τα στρατεύματά τους και τον στρατιωτικό τους εξοπλισμό, ενώ παράλληλα αποσυναρμολόγησαν τα εμπόδια γύρω από το παρατηρητήριο.

Τις τελευταίες ημέρες, οι τουρκικές δυνάμεις είχαν εκκενώσει ορισμένα σημεία στην ύπαιθρο της βόρειας Χαμά, το μεγαλύτερο από τα οποία ήταν στις 20 του περασμένου μήνα και θεωρήθηκε το μεγαλύτερο «παρατηρητήριο» του τουρκικού στρατού στη Συρία.

Αυτή η κίνηση των Τουρκικών Ένοπλων Δυνάμεων έρχεται λίγες μέρες μετά την ολοκλήρωση της αποχώρησής τους από το παρατηρητήριο στο Sher Magher, το οποίο βρίσκεται στη βορειοδυτική εξοχή του Κυβερνείου της Χαμά.

Πριν από την αποχώρηση από τον Sher Magher, οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις τερμάτισαν την παρουσία τους στην πόλη Morek, μετά από συνομιλίες με τον ρωσικό στρατό στη βορειοδυτική Συρία.

Παρά αυτές τις αποσύρσεις, ο τουρκικός στρατός διατηρεί ακόμη περισσότερες από 50 θέσεις στις βορειοδυτικές και βόρειες περιοχές της Συρίας.