Η Τουρκία δεν φεύγει: Στέλνει κι άλλο στρατό στο Αρτσάχ!



Οι μισθοφόροι που έστειλε από τη Συρία δεν έχουν επιστρέψει

Όσοι μισθοφόροι στάλθηκαν στο Αζερμπαϊτζάν από τη Συρία για να πολεμήσουν στο Ναγκόρνο Καραμπάχ δεν έχουν επιστρέψει ακόμα. Επιπροσθέτως, υπάρχουν φήμες που θέλουν την Τουρκία να στέλνει περισσότερους στρατιώτες στην περιοχή. 

Η Αμερικανίδα ανεξάρτητη δημοσιογράφος Λίνσντει Σνελ που κάλυψε ενεργά τις αποστολές στρατού της Τουρκίας στο Αρτσάχ, έγραψε για αυτό στο twitter.

«Οι οικογένειες των Σύριων μισθοφόρων δεν θα μεταφερθούν στο Αζερμπαϊτζάν. Φανταστείτε την τεχνική υποστήριξη που θα απαιτούσε κάτι τέτοιο. Οι Σύριοι μαχητές δεν επιτρέπεται να βγουν έξω χωρίς επιτήρηση. Οι περισσότεροι δεν έχουν πρόσβαση σε κινητό. Αυτό δεν είναι καν φήμη μεταξύ των μισθοφόρων».

Πηγές του Συριακού Εθνικού Στρατού λένε πως οι Σύριοι είναι ακόμα στο Αζερμπαϊτζάν. Υπάρχουν συζητήσεις για αποστολή περισσότερων μαχητών. 

Οι λόγοι σύμφωνα με πληροφορίες είναι οι εξής: η άμυνα συγκεκριμένων σημείων και η βοήθεια, μακροπρόθεσμα, στην εδραίωση τουρκικών βάσεων στην περιοχή. Αλλά μπορεί απλά  η παρουσία τους να είναι επικερδής για την Τουρκία αφού όπως τουιτάρει η Σνελ πληρώνονται με το κεφάλι.

Στις 9 Νοεμβρίου ο Αρμένιος πρωθυπουργός Νικόλ Πασινιάν, ο πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίεφ και ο Ρώσος πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν υπέγραψαν μία από κοινού δήλωση για την πλήρη παύση των εχθροπραξιών-τις οποίες είχε ξεκινήσει το Μπακού από τις 27 Σεπτεμβρίου-μέσα και έξω από το Αρτσάχ.

Σύμφωνα με τη δήλωση, Ρωσικά ειρηνευτικά στρατεύματα εγκαταστάθηκαν στην περιοχή για να επιβλέπουν την κατάπαυση του πυρός και τον τερματισμό των εχθροπραξιών.