Πολεμικό Ναυτικό: Σε πλήρη ετοιμότητα, για ακόμη μία φορά να "δείξει τα δόντια του"



Άπαντες σε ετοιμότητα
Το Πολεμικό Ναυτικό είναι σε πλήρη ετοιμότητα, για ακόμη μία φορά να "δείξει τα δόντια του". Φρεγάτες και υποβρύχια του ΠΝ έχουν απλωθεί και ελέγχουν όλα τα στρατηγικής σημασίας θαλάσσια σταυροδρόμια για τον έλεγχο του Αιγαίου.

Το ελληνικό γενικό επιτελείο είναι σε ύψιστη ετοιμότητα για τις επόμενες κινήσεις των Τούρκων στο Αιγαίο.O Στόλος του Πολεμικού Ναυτικού απαντάει με την ισχυρή παρουσία του στις τουρκικές προκλήσεις και αποδεικνύει πως δύναται να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε απειλή βρεθεί απέναντί μας.  

Τα ελληνικά πλοία όπου και όποτε κριθεί απαραίτητο θα προχωρούν σε προβολή ισχύος όχι μόνο με συμβολική παρουσία αλλά και διενέργεια ασκήσεων ακόμα και σε ακριτικές περιοχές.  

Έτσι λοιπόν, από τα ξημερώματα και για μια ακόμη φορά τους τελευταίους τέσσερις μήνες το σύνολο του Στόλου βρίσκεται στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο. Όσες Μονάδες του Πολεμικού Ναυτικού είχαν επιστρέψει στους ναυστάθμους για συντήρηση και για λίγες "ανάσες" στο προσωπικό βγήκαν και πάλι στο Αρχιπέλαγος στο πλαίσιο επιχειρησιακής εκπαίδευσης από το Αρχηγείο Στόλου. 

Φρεγάτες, Ταχέα Σκάφη Κατευθυνόμενων Βλημάτων, Κανονιοφόροι, Σκάφη εφοδιασμού και φυσικά η αιχμή του δόρατος του Στόλου τα "αόρατα" υποβρύχια έχουν ήδη αναπτυχθεί. Σύμφωνα με πληροφορίες, κάποια από τα σενάρια εκπαίδευσης θα πραγματοποιηθούν γύρω από την Κρήτη ενώ για μια ακόμη φορά η Πολεμική Αεροπορία θα συνδράμει με συμμετοχή μαχητικών. 

Τα Τουρκικά πλοία φαίνεται ότι έχουν διαταγές να μην δένουν καν στους ναυστάθμους λόγω της πανδημίας, με αποτέλεσμα τα πληρώματα έπειτα από εβδομάδες ή ακόμα και μήνες στη θάλασσα να βρίσκονται σε οριακή κατάσταση με ότι αυτό συνεπάγεται στο ηθικό τους.